Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τώρα τον έπιασε τον καημό τον Δημαρχόπουλο για την Σταυρούπολη… Τόσα χρόνια ρήμαζε η ορεινή περιοχή

Η απάντηση του Δήμου σε κάτι που προσπάθησε να πει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μπάμπης Δημαρχόπυλος για την ορεινή Σταυρούπολη…. Δεν είμαστε πρόβατα Μπάμπη μου…

Τις προχειρότητες, τις διακρίσεις και την κόπωσή σας, θα τις βρίσκετε διαρκώς μπροστά σας.

Αναλώσατε μια θητεία 5 ετών,  χωρίς κανένα αποτέλεσμα για την κοινωνία.

Όψιμο, το ενδιαφέρον σας για τη περιοχή της Σταυρούπολης.

Ο Δήμος Ξάνθης για περισσότερο από ένα έτος αποδεικνύει στην πράξη το ενδιαφέρον του για την ορεινή μας περιοχή στην ευρύτερη Σταυρούπολη.

Αυτονόητα, ζητήματα καθημερινότητας επιλύονται καθημερινά σε μια παραμελημένη για χρόνια περιοχή.

Παρεμβάσεις και όχι συγκροτημένα έργα, που με προχειρότητα, βιασύνη και αστοχίες,  εξελίχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έμειναν στο έλεος του θεού,  χωρίς ποτέ να λειτουργήσουν, με αμεσότητα ο Δήμος Ξάνθης, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μπουν σε έναν λογικό δρόμο και να δοθούν για  χρήση,  προς όφελος των πολιτών και ολόκληρης της κοινωνίας, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς προκαταλήψεις.

Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται, κυρίως από τη σύνθεση του εδάφους, πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι εργασίες να πραγματοποιηθούν με τρόπο τέτοιο που να αξιοποιείται η τεχνολογία και η συγκρότηση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση και όχι με προχειρότητα και ανευθυνότητα, που αργά η γρήγορα μας φέρνει μπροστά στις ευθύνες που έχουμε όταν ενεργούμε χωρίς καμιά απολύτως λογική, κατασπαταλώντας πόρους στο διηνεκές.

Είναι πολύ αισιόδοξο για το μέλλον, έστω και τώρα, που η προηγούμενη διοίκηση, βρήκε χρόνο να επισκεφθεί τη περιοχή της Σταυρούπολης και να δει από κοντά την κατάσταση.

Εάν το είχε πράξει και την περίοδο που όπως ισχυρίζεται πραγματοποιούσε το «έργο»,  θα διαπίστωνε αυτά που οι εικόνες που παραθέτουμε, δείχνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο και θα είχε την «εικόνα» της κατάστασης  για κάτι που ποτέ δε δούλεψε γιατί απλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, έστω και με αυτή την επιλογή της προχειρότητας, της κακοτεχνίας και του μη υπογειωμένου δικτύου.

Η κόπωση του παρελθόντος εμφανής σε κάθε βήμα.

Ο Δήμος Ξάνθης, με υπευθυνότητα, προγραμματισμό και σχεδιασμό, λύνει καθημερινά χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Σταυρούπολης και θα το πράττει σε όλα τα μήκη και πλάτη της διοικητικής και χωροταξικής αρμοδιότητας του Δήμου Ξάνθης.

Τι υποστήριξε ο Δημαρχόπουλος

Κύριε δήμαρχε,

Επισκεφτήκαμε σήμερα, οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και συζητήσαμε με πολίτες και Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων.

Διαπιστώσαμε, την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή  και την πλήρη απαξίωση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Συμβουλίων.

Χαρακτηριστικό είναι και το πολύ σοβαρό γεγονός που μας καταγγέλθηκε και διαπιστώσαμε και οι ίδιοι στην Τοπική Κοινότητα Κομνηνών.

Κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο στη περιοχή των Κομνηνών, πλέον των άλλων παρεμβάσεων που είχαν συντελεστεί, είχε ικανοποιηθεί και το χρόνιο αίτημα των κτηνοτρόφων της περιοχής, με το έργο προμήθειας και τοποθέτησης σωληνώσεων δικτύου πολυπροπυλενίου 16 ατμοσφαιρών για την παροχή νερού σε κτηνοτροφικές  μονάδες.

Δυστυχώς δεκαεπτά μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων σας, όχι μόνο δεν έχει πάει νερό στους κτηνοτρόφους, αλλά επιπροσθέτως τις προηγούμενες ημέρες μηχανήματα έργου του Δήμου μας προχώρησαν στην βίαιη αφαίρεση ενός πολύ μεγάλου μέρους των σωληνώσεων από τις ήδη τοποθετημένες, σκέπασαν πρόχειρα τα σημεία και μετέφεραν αλλού τα υλικά.

Επειδή το γεγονός είναι πάρα πολύ σοβαρό, σας ρωτάμε :

  1. Με ποιανού εντολή, Δική σας, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ή του «κατά τόπον» Αντιδημάρχου, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στην καταστροφή του έργου της προηγούμενης δημοτικής περιόδου;
  2. Που βρίσκονται οι σωλήνες πολυπροπυλενίου υψηλής πίεσης που αφαιρέθηκαν βιαίως από το έργο παροχής νερού στις κτηνοτροφικές μονάδες;
  3. Με ποια απόφαση έγινε η διάνοιξη νέου ορύγματος για τοποθέτηση σωληνώσεων στην αντίθετη κατεύθυνση και γιατί σε επανειλημμένες οχλήσεις του Προέδρου της Τοπικής κοινότητας, εσείς «ποιείται την νήσσαν»;
  4. Ποιοι εξυπηρετούνται από αυτή την ενέργειά σας και ποιανού συμφέροντα υπηρετούνται;
  5. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την διασπάθιση δημόσιου χρήματος και καταστροφή του ήδη υφιστάμενου έργου;

Κύριε δήμαρχε,

Για όσες ερωτήσεις έχουμε υποβάλει μέχρι σήμερα, «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα» και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος οφείλουμε εμείς πλέον, να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη!!!

Σχετικά Άρθρα