Ατζέντα Τελευταία Νέα

Καρναβάλι Ξάνθης 2021: Online διάλεξη αυτήν την Κυριακή

Στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2021, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η online διάλεξη με θέμα: “Η συμβολή των «Θρακικών Χρονικών» στην ανάπτυξη των Λαογραφικών Εορτών της Ξάνθης”.

Την ομιλήτρια Ζωή Ντάφου, φιλόλογος Δ.Ε. – Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Τμήματος Ιστορίας- Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. προλογίζει ο Δρ. Θανάσης Β. Κούγκουλος, Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Δημήτρης Γκαγκαλίδης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί  ο ρόλος του συγγραφέα Στέφανου Ιωαννίδη, ως επιφανούς ανθρώπου της πνευματικής ζωής της Ξάνθης και ιδρυτικού μέλους και προέδρου της ΦΕΞ, στην προαγωγή της λαογραφικής  έρευνας του τοπικού πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο Facebook.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, μπορούν να συνδεθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/89943045988?pwd=Y0ZaRHd3d3ZvM2wwMngrNU9tWjBUUT09

Σχετικά Άρθρα