Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Με clickaway από σήμερα τα περισσότερα καταστήματα στην αγορά της Ξάνθης (Τι ισχύει)

Με νέους κανόνες θα λειτουργεί η αγορά στον Νομό Ξάνθη, από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου. Οι νέοι αυτοί κανόνες θα ισχύσουν έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου καθώς η Ξάνθη εντάχθηκε χθες το απόγευμα στο επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου, αναφορικά με την εξάπλωση και τη διασπορά του Covid-19.

Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) στο οποίο ανήκει ο νομός Ξάνθης ισχύουν τα παρακάτω σε σχέση με την λειτουργία της αγοράς:

• Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του clickaway. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία clickinside.

• Για τα καταστήματα που λειτουργούν με clickaway, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

• Ειδικά ως προς το clickinside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Σχετικά Άρθρα