Ατζέντα Τελευταία Νέα

Ενάντια στην άσκηση Defender21 οι φοιτητές της Ξάνθης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται η απόβαση χιλιάδων στρατιωτών και οχημάτων στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης με κατεύθυνση τη Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία κατά την περίοδο Φεβρουαρίου –Αυγούστου 2021 υπό την ομπρέλα των επιχειρήσεων POSEIDON TRIDENT 2021. Δεν είναι πρώτη φορά πουτο λιμάνι της πόλης μας αξιοποιείται  για στρατιωτικές ασκήσεις – «πρόβες πολέμου» στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία .

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑπου προετοίμασε το έδαφος για την  Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσειςκαι με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων φέρουν εγκληματικές ευθύνες.Εμπλέκουν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας.Το λιμάνι θα συμμετέχει στην άσκηση “Defender 21” έναντι αδράς αμοιβής, αναφέρει ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης.Η φιλολογία περί “ανάπτυξης που έρχεται” αλλά και οι αυταπάτες για την “υγιή” επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να παγιδεύσουν το λαό. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν από τις επενδύσεις και στον κλάδο της ενέργειας θα είναι χωρίς δικαιώματα, με ωράρια εξαντλητικά κ.λ.π. Μοναδικοί κερδισμένοι θα βγουν  οι κατασκευαστικοί όμιλοι και τα ενεργειακά μονοπώλια.

Καλούμετο λαό και τη νεολαία της περιοχής μας να ορθώσουν το ανάστημά τους, να καταδικάσουμε μαζικά αυτή την επικίνδυνη πολιτική και να δυναμώσουμε την πάλη για να εμποδίσουμε αυτές τις εγκληματικές αποφάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και το λαό μας σε στόχο σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.

Δυναμώνουμε την πάλη μας, απαιτώντας:

  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμία συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, όχι στη μετατροπή της περιοχής μας σε πολεμικό στόχο.
  • Όχι στην εγκατάσταση αμερικανονατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχήςμας σε πολεμικά ορμητήρια. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποστολές που εκτός των άλλων μεγαλώνουν το κύμα προσφυγιάς και μετανάστευσης.
  • Ακύρωσητης συμφωνίαςΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, απεγκλωβισμός των προσφύγων και μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Προχωράμε σε:

Κινητοποίηση την Τρίτη 02/03 στις 6.30μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σχετικά Άρθρα