Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους! Καταυλισμός ρομά στην διασταύρωση Πολύσιτος- Σήμαντρα

Στην διασταύρωση Πολύσιτου- Σημάντρων εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει ένας πρόχειρος καταυλισμός από Ρομά  περίπου 10 αυτοσχέδιων σπιτιών χωρίς ρεύμα, νερό, αποχέτευση και θέρμανση με τους ανθρώπους αυτούς να ασχολούνται με το εμπόριο στην γύρω περιοχή. Για τον συγκεκριμένο καταυλισμό παράπονα δέχτηκε η εφημερίδα μας για τον τρόπο που διαβιούν αλλά και για την ρύπανση που έχει προκληθεί στην περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο του Δήμου Αβδήρων για την συγκεκριμένη κατάσταση αλλά και για το αν υπάρχει πρόθεση αυτοί οι άνθρωποι να μετακινηθούν κάπου πιο οργανωμένα σε χώρο του Δήμου ή της περιφέρειας ο κ. Γιώργος Τσιτιρίδης μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο στην περιφέρεια που είναι αρμοδιότητα της για να μεριμνήσει για την μεταφορά και αποκατάσταση του συγκεκριμένου οικισμού.

Να θυμηθούμε ότι και σε άλλους οικισμούς κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί τέτοιοι καταυλισμοί όπως είναι Λεύκης και του Σελίνου.

Πρέπει άμεσα να δράσει η πολιτεία για να αποκατασταθούν πρωτίστως σε πιο ανθρώπινες συνθήκες οι άνθρωποι αυτοί σε θέματα υγιεινής και διαβίωσης αλλά και να καθαριστεί το σημείο από τα σκουπίδια που πλέον θυμίζει σκουπιδότοπο…

Σχετικά Άρθρα