Ροδόπη Τελευταία Νέα

45 tablet παρέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης

45 tablet και 45 κάρτες ασύρματης σύνδεσης παρέδωσε σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαρίνο Κωνσταντινίδη, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των μαθητών.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Κομοτηνής και ανέφερε ότι παρότι, πλέον, τα μαθήματα γίνονται με διά ζώσης εκπαίδευση, οι  ανάγκες των μαθητών παραμένουν και ζήτησε περαιτέρω στήριξη από τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι η τηλεκπαίδευση είναι μια νέα πραγματικότητα στην κατεύθυνση του περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Ευχήθηκε να συνεχιστούν τα μαθήματα ομαλά και να μην προκύψουν κρούσματα σε σχολικές μονάδες που θα οδηγήσουν υποχρεωτικά σε τηλεκπαίδευση. Ο Δήμος Κομοτηνής, όπως τόνισε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της ευθύνης να εφοδιαστούν όλοι οι μαθητές με τα τεχνολογικά μέσα, που είναι απαραίτητα για την τηλεκπαίδευση. Αυτό είναι υποχρέωση και ευθύνη του Κράτους. Όμως, μπορεί να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην απάλυνση του προβλήματος. Κάτι που πράττει ήδη με την αγορά και παράδοση εξοπλισμού, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Ροδόπης. 

Σχετικά Άρθρα