fbpx
Κύριο ΘέμαΛάσπηΤελευταία Νέα

Μουσουλμάνοι από την Κομοτηνή έκαναν κατασκοπία υπέρ της Τουρκίας στο Καστελόριζο

Δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που συνελήφθησαν στην Ρόδο κατηγορούνται για κατασκοπεία, μετά από πληροφορίες που είχε σε βάρος τους η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είναι ναυτικός, που εκτελεί χρέη μάγειρα σε δρομολόγια πλοίου από την Ρόδο και ο δεύτερος μουσουλμάνος, και οι δύο με καταγωγή από την Κομοτηνή, εργάζεται ως γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου.

Ο ναυτικός, ο οποίος ήταν υπό παρακολούθηση από τον περασμένο Αύγουστο, φωτογράφιζε στρατιωτικές θέσεις και εγκαταστάσεις στο Καστελόριζο και συνεργαζόταν με τον δεύτερο κατηγορούμενο δίνοντας πληροφορίες.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία. Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο. Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου».

Σχετικά Άρθρα