Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Περίεργη ερώτηση παρατάξεων για την Cosmoplus την ίδια ώρα που η εταιρία έχει παραιτηθεί από κάθε απαίτηση έναντι του Δήμου Ξάνθης

Μια περίεργη ερώτηση κατατέθηκε χθες λίγο πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης από τις παρατάξεις του Μελισσόπουλου, του Χατζηθεοδώρου και του Λύρατζη. Στην ουσία φέρνουν στο ΔΣ ένα θέμα που προσπάθησαν να «δημιουργήσουν» και να «σηκώσουν» τα «κίτρινα παπαγαλάκια» (όπως τους χαρακτήρισε ο κ. Φανουράκης) με την εταιρία Cosmoplus και τη συμμετοχή της σε ένα διαγωνισμό προμηθειών του Δήμου Ξάνθης. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι Η ΙΔΙΑ η εταιρία έχει καταθέσει εγγράφως στον Δήμο την δέσμευση της ότι ουδεμία δικαστική διεκδίκηση έχει, ούτε θα έχει στο μέλλον από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό… (αυτό δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης κατά την χθεσινή συνεδρίαση και από την απέναντι πλευρά τηρήθηκε σιγή ιχθύος).

Μάλιστα ο κ. Φανουράκης προανήγγειλε και την προσφυγή του Δήμου Ξάνθης στην δικαιοσύνη κατά όλων όσων αναπαρήγαν τις ανακρίβειες αυτές για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Τα “παπαγαλάκια” όπως τους είπε ο κ. Φανουράκης δεν την ήξεραν αυτήν την δέσμευση της εταιρίας; Και τι θέμα υπάρχει αφού η ΙΔΙΑ η εταιρία δεν έχει καμιά απαίτηση και κανένα παράπονο από την διαδικασία;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των παρατάξεων

ΘΕΜΑ :  Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός, με τίτλο,  «Προμήθεια διανεμόμενων τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας, για τους απόρους (ΤΕΒΑ) για τις ανάγκες της αποκεντρωμένης προμήθειας τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής 2018-2019 από την κοινωνική σύμπραξη «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης».

Κύριε Δήμαρχε,

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου σε αρκετά Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης κυριαρχούν καταγγελίες της εταιρείας Cosmoplus για πιθανέςπαρατυπίες στις διαδικασίες του ανωτέρω διαγωνισμού,τόσο από την επιτροπή αξιολόγησης όσο και από την οικονομική επιτροπή.

Εμφανίζουν μάλιστα στα Μ.Μ.Ε. δημόσια, αρκετά στοιχεία, προσπαθώντας να αποδείξουν την ορθότητα των καταγγελιών τους. Χωρίς φυσικά καμία διάθεση να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα καμιάς εταιρείας και κανενός επιχειρηματία, θα θέλαμε όμως περεταίρω διευκρινήσεις από εσάς για το ζήτημα αυτό διότι η διαφορά στις οικονομικές προσφορές αγγίζει τα 660.000 χιλιάδες ευρώ,ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για ένα Δήμο σε μία μάλιστα τόσο δύσκολη περίοδο και οικονομική συγκυρία όπως αυτή που διανύουμε.

Είναι αυτονόητο ότι εσείς ως Δήμαρχος εκπροσωπώνταςτον Δήμο μας,είτε θα πρέπει να αντιδράσετεδικαστικά κατά της συγκεκριμένης εταιρείας προκειμένου να υπερασπίσετε το κύρος του Δήμου μας,είτε να ελέγξετε τις συγκεκριμένες καταγγελίες και να πράξετε αναλόγως. 

Κύριε Δήμαρχε, οι 660.000 χιλιάδες ευρώ είναι ένα μεγάλο ποσό που θα μπορούσε,εάν είχε εξοικονομηθεί από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, να χρησιμοποιηθεί επ΄ ωφελείακαι προσθετικά περισσότερων κοινωνικά δοκιμαζόμενων ομάδων δημοτών μας.

Θεωρούμε υποχρέωσή σας να κάνετε το αυτονόητο και να ενεργήσετε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των Δημοτών μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ«ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ«ΝΕΑ  ΞΑΝΘΗ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΛΥΡΑΤΖΗΣ

Σχετικά Άρθρα