Κοινωνία Ροδόπη Τελευταία Νέα

Κομοτηνή:“Εξωθεσμικές παραταξιακές παρεμβάσεις” καταγγέλλει ο Π. Μαχαιρίδης παραιτούμενος από την προεδρία της Ε.Α.Υ. Ροδόπης

Υπενθυμίζοντας πως βρέθηκε στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης όταν κανείς συνάδελφός του δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, και καταγγέλλοντας “εξωθεσμικές παραταξιακές παρεμβάσεις” και “μύχιους πόθους”, παραιτήθηκε από το αξίωμά του ο Παναγιώτης Μαχαιρίδης. Ο κ. Μαχαιρίδης τονίζει οτι εξωθήθηκε σε αυτή την εξέλιξη, και εκφράζει την ελπίδα οι συνάδελφοί του να μην έχουν κοντή μνήμη.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

“Εξωθήθηκα χθες 30/11/2020 να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου αλλά και από μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης.

Τη θέση του Προέδρου ποτέ δεν τη θεώρησα τρόπαιο και ουδέποτε την εποφθαλμιούσα.

Στη θέση αυτή βρέθηκα τον Αύγουστο του 2019 μπροστά στον κίνδυνο να εισέλθει σε «περιπέτειες» η Ένωση όταν παραιτήθηκε το μόλις ενάμιση έτους προεδρείο αυτής. Και ήταν τότε που κανείς δεν αναλάμβανε τη θέση του Προέδρου. Πίστευα ότι καλή τη πίστη, έστω και με αυτό το σχήμα, δεν θα προκαλέσουμε παραπάνω αναταραχή στους συναδέλφους, και έστω κατ’ επίφαση ενωμένοι θα φτάσουμε στο τέλος της θητείας μας. Μάταια. Θεώρησα ότι όλοι υπηρετούμε το κοινό συμφέρον των συναδέλφων δρώντας συλλογικά όπου και διαμέσου του ρόλου της Ένωσης θα προασπιζόμαστε τα συμφέροντά τους. Μάταια.

Οι εξωθεσμικές παραταξιακές παρεμβάσεις, με ανακοινώσεις και καταγγελίες, έχοντας πάντα τον μανδύα του εκλεγμένου σε κεντρικά όργανα της Ομοσπονδίας, είχαν γίνει σχεδόν καθημερινότητα. ΚΑΜΙΑ πρόταση εξ αυτών που ανακοινώθηκαν δεν εισήλθε ως θέμα σε κάποια συνεδρίαση του Δ.Σ., το οποίο πάντα ήταν ανοιχτό για όλους όπως ορίζει άλλωστε και το καταστατικό μας. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ το «κατόπιν ενεργειών μου» ακριβώς γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω μια ιδεολογία πελατειακής εξάρτησης και υποτέλειας των συναδέλφων μου και ως προς το πρόσωπό μου και ως προς τον ρόλο του Προέδρου.

Και φτάσαμε στο χθες, όπου μετά από ακόμη μία παραίτηση, αυτή της τέως Γενικής Γραμματέως, και από το αξίωμα και από μέλος του Δ.Σ., κανείς δεν ήθελε να αναλάβει χρέη. Ήξερε όμως να μου ανακοινώσει η νέα πλειοψηφία, ότι πλέον δεν χαίρω της εμπιστοσύνης της. Όλα αυτά εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας που πλήττει και συναδέλφους και έχει αντίκτυπο σε κάθε μας «βήμα». Όταν όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα κάθε λογής προσωπικά προβλήματα που έχουν επιδεινωθεί τελευταία. Όλα αυτά, εν μέσω μιας παγκόσμιας αναμπουμπούλας. Φυσικά και τότε χαίρεται ο ΛΥΚΟΣ.

Αλήθεια, την επαύριον, ποιον θα αποκαλούμε «πρόεδρο» από όσους δεν επιθυμούσαν να αναλάβουν το αξίωμα του τον Αύγουστο του 2019; Αλήθεια, ποιος πλέον θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας από όσους δεν ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα στις 30/11/2020; Θα εκπληρωθούν τελικά μύχιοι πόθοι και στρατηγικές επιλογές;

Επιλέγω λοιπόν για λόγους ευθιξίας, και κυρίως λόγους αποστροφής στο διαμορφούμενο νοσηρό συνδικαλιστικό κλίμα που τελευταία επικρατεί, να παραιτηθώ και από το αξίωμα αλλά και από μέλος του Δ.Σ., με την ελπίδα ότι οι συνάδελφοι δεν θα έχουν «κοντή μνήμη»!

Με τιμή, Μαχαιρίδης Παναγιώτης, Αντιπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.”.

πηγή in komotini

Σχετικά Άρθρα