Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Να που την χρειαστήκαμε τελικά την γεννήτρια οξυγόνου που εξασφάλισε ο Μ. Τσέπελης. Την εγκαθιστούν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης

Δυστυχώς (από την μια) που η κατάσταση στο νοσοκομείο της Ξάνθης είναι πολύ δύσκολη αφού σήμερα νοσηλεύονται πάνω από 100 Ξανθιώτες με κορωνοϊό, αλλά ευτυχώς (από την άλλη) που είχε φροντίσει εδώ και μερικούς μήνες ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και (με χορηγούς μάλιστα χωρίς να κοστίσει τίποτε στον Δήμο) είχε προμηθευτεί μια υπερσύγχρονη γεννήτρια οξυγόνου για παν ενδεχόμενο.

Αυτή λοιπόν η γεννήτρια χρειάζεται σήμερα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και μεταφέρθηκε ήδη εκεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νοσηλευομένων από OCvid-19.

Η μονάδα επιτόπιας παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης αποτελεί μια εναλλακτική και αποτελεσματική λύση στην παροχή ιατρικού οξυγόνου, και προφέρει μεγάλη εξοικονόμηση αλλά και αυτονομία. Χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής και συγκεντρώνει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο παροχής οξυγόνου των νοσοκομείων.

Πρόκειται για πολύ σημαντικό μηχάνημα, το οποίο παραχωρήθηκε με χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Νοσοκομείο μας για όσο χρειαστεί.

Παράλληλα για την εγκατάστασή του έχει κληθεί συνεργείο το οποίο ήδη εργάζεται μαζί με τεχνικούς του νοσοκομείου για να υλοποιηθεί και ένα δίκτυο σωληνώσεων που θα διαμοιράζει το οξυγόνο στους νέους θαλάμους Covid-19. Η γεννήτρια θα συνδεθεί τόσο με την ΔΕΗ όσο και με το Η/Ζ του νοσοκομείου για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία της και η παροχή οξυγόνου στους ασθενείς με Covid-19. Το κόστος και αυτής της εγκατάστασης περίπου 70.000 θα καλυφθεί από τον Δήμο Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα