Επιστολές Τελευταία Νέα

(Να γιατί δακρύζει η εικόνα) Ιδού η δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου ή γενηθήτω το θέλημά μας;

Όταν οι προσευχές της άπειρης αγάπης, της αγάπης του ανθρωπίνου γένους, αγάπης που συνόδεψε με την άπειρη ταπείνωσή της (Ιδού η δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου) το κοσμοσωτήριο σχέδιο της ανθρωπότητας, σχέδιο του απείρου θείου ελέους το συνοδευόμενο από το θείο Δίκαιο, όταν οι προσευχές της Αειπαρθένου Πάναγνης Κόρης αδυνατούν να μαλακώσουν μέσω του Μονογενούς Υιού Της την επέμβαση της θείας δικαιοσύνης, τότε δακρύζει. (Επέμβαση της θείας δικαιοσύνης, η παράδοσις των ανθρώπων στις επιθυμίες τους, βλέπετε Κυριακή προσευχή και Επιστολή Ιακώβου 1:13-15). Τότε όλοι εμείς οι οποίοι προτείνουμε ως σωτήρια κίνηση την προσευχή μέσω της ψευδομετάνοιας, καθισμένοι επάνω στην προδοσία, ακούνητοι και ακλόνητοι από τα δεσμά του μαμωνά, τότε όλοι εμείς προσευχόμενοι προς την Αγία Τριάδα λέμε γενηθήτω το θέλημά μας και όχι το θέλημά Σου.

Το καταλαβαίνετε αυτό, άγιοι του Αγίου Όρους; Το ανθρώπινο κτίσμα, το ετερόφωτο κτίσμα είναι παντοκράτωρ και η Αγία Τριάδα υποτακτικός; Βγέστε έξω από τα λαγούμια σας ως ο άλλος διδάχος του Έθνους. Δεν βλέπετε την ανημπορία της Θείας Χάριτος επί των Μυστηρίων; Ανημπορία εξαιτίας της περιφρονήσεως των Θείων Μυστηρίων; Δεν βλέπετε το παγκόσμιο σκάνδαλο; Η Ορθοδοξία ανήμπορη και τα Μυστήριά της, μία απάτη;

Βγέστε από τα λαγούμια σας για να εξηγήσετε την ανημπορία της Θείας Χάριτος, την οποία κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν για να την οικειοποιηθούν, διότι δεν καταλαβαίνουν ότι όσο υπάρχουν οι αντιστεκόμενοι, οι ομολογητές υπέρ των Μυστηρίων, η θεία Χάρις θα συνοδεύει τα Μυστήρια και θα τα συνοδεύει προς χάριν των ομολογητών, βλέπετε Αποκάλυψη 3:4-5. Εκεί βλέπουμε τον ετοιμόρροπο υποψήφιο της κολάσεως επίσκοπο, να εγκωμιάζεται διότι υπό την δικαιοδοσία του υπάρχουν κάποιοι που περιπατούν με λευκή ενδυμασία μαζί με τον Κύριο (τον Ναζωραίο). Και αυτό καταχωρείται υπέρ του επισκόπου, άρα προς χάριν των πιστών η θεία Χάρις συνοδεύει τα Μυστήρια. Βγέστε από τα λαγούμια σας, τώρα που το Έθνος χάνεται, χάνεται από τους αντιπροσώπους του εωσφόρου. Τους έστειλε ο εωσφόρος με μία βεργούλα και κατατρόμαξε τους ναούς και τους πιστούς των ναών, και όχι μόνο τους κατατρόμαξε, τους έκανε και καταδότες για να γλυτώσουν από τον φόβο της βεργούλας.

Βγέστε έξω, μιμούμενοι τον διδάχο του Έθνους, τον Άγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό. Το Έθνος είναι ακέφαλο χωρίς ποιμένες και κάποιοι προσπαθούν αλλαχόθεν να γίνουν κεφαλή του Έθνους. Βγέστε έξω και βροντοφωνάξτε νόμιμα απέναντι στον Καίσαρα, θέλετε κλειστούς τους ναούς; Δεν θα ανοίξουν ποτέ οι κάλπες για τους διώκτες της Ορθοδοξίας, και έτσι θα γίνει φανερός ο ρόλος των αλλαχόθεν. Οι κάλπες, οι οποίες μεθοδικά παραβιάζοντας το σύνταγμα πολεμούν την Ορθοδοξία. Βγέστε έξω και δημιουργήστε φανερά σκολειά με διδάχους των κρυφών σκολειών με βιβλία τον Θείο Λόγο. Βγέστε έξω, άγιοι του Αγίου Όρους, διότι ετοιμάζονται να σας πετάξουν έξω από το Άγιον  Όρος, ετοιμάζουν τους αντικαταστάτες σας, τους καθοδηγούμενους από την παγκοσμιοποίηση. Βγέστε έξω πριν η Παναγία παραδώσει το Περιβόλι Της σε αγοραστές. Βλέπετε Αποκάλυψη για τους αγοραστές σωμάτων και ψυχών, Αποκάλυψη 18:13-14.

Και βλέπουμε, άγιοι γέροντες του Αγίου Όρους, σε ερμηνεία, την φράση του Γέρου του Μοριά: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Του να ελευθερωθεί το Έθνος, και δεν την παίρνει πίσω. Και η συνέχεια της ιερής φυλής στηρίχθηκε σ’ αυτήν την φράση του Γέρου του Μοριά. Αυτή η φράση όμως πήρε τα μυαλά των Ελλήνων, των σύγχρονων αραχτών Ελλήνων, των φυγόπονων, των παραγόμενων από την φυγόπονη διδασκαλία, φυγόπονη παιδεία, διαφημιζόμενη δυτική φυγοπονία.

Ήτο ο Γέρος του Μοριά το θείο Δίκαιο; Ήτο ο Γέρος του Μοριά αυτός που συγκίνησε το θείο Δίκαιο; Όχι, ο Γέρος του Μοριά είδε τον αναβράζον πόθο του για την ελευθερία να τον συνοδεύουν οι καταπονημένοι Έλληνες, οι Έλληνες που τους σκέπαζε η φοβέρα και τους πλάκωνε η σκλαβιά. Είδε την αναβίωση του γένους μέσα από την σπίθα, την φωλιασμένη στις στάχτες, την έβλεπε αόρατα να κουφοκαίει μέσα στις στάχτες. Έβλεπε τα προσανάμματα, την καταγωγή των Ελλήνων και τον Ναζωραίο που συναντήθηκε με αυτήν την καταγωγή, έβλεπε την υπόσχεση του Ναζωραίου, έβλεπε τον άσωτο να επιστρέφει στον ουράνιο Πατέρα του. Και έτσι οραματίσθηκε την υπογραφή του Θεού.

Εναγωνίως οι οπλαρχηγοί περίμεναν και το θαύμα που θα τους έσβηνε κάθε αμφιβολία για την επιτυχία του αγώνα που υπέγραψε ο Θεός. Και όταν το θαύμα έκανε την εμφάνισή του στη νήσο Τήνο (η εύρεση της εικόνας της Παναγίας) έτρεξαν και την προσκύνησαν, και ενδυναμούμενοι χωρίς καμμία αμφιβολία, συνέχισαν τον αγώνα.

Αυτή η ερμηνεία λείπει σήμερα από το Ιερατείο, το Κοινοβούλιο, και το Ορθόδοξο ποίμνιο το οποίο είναι και Εκλογικό σώμα. Εκλογικό σώμα, το οποίο πηγάζει από τη συνύπαρξη της Ελληνικής φιλοσοφίας με την Χριστιανική διδασκαλία. Το Εκλογικό σώμα, το οποίο πάλι σήμερα, το σκιάζει η φοβέρα και το πλακώνει η σκλαβιά με κατακτητές τούς πανταχόθεν και αλλαχόθεν. Αν θέλετε να σταματήσει η Παναγία να δακρύζει, αόρατα και ορατά δάκρυα, βγέστε έξω από τα λαγούμια σας, η σύγχρονη τεχνολογία θα ευνοήσει το έργο σας, χρησιμοποιήστε την.

Αθήνα, 26/11/2020

Βασίλειος Ρογοκένης

e-mail: [email protected]

Σχετικά Άρθρα