Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Η Κίνα χορήγησε πειραματικό εμβόλιο στον Κιμ Γιονγκ Ουν…

…σύμφωνα με Ελληνοαμερικανό εμπειρογνώμονα…

Η Κίνα έχει παράσχει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και την οικογένειά του ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δήλωσε αναλυτής των ΗΠΑ την Τρίτη, επικαλούμενος δύο άγνωστες ιαπωνικές πηγές πληροφοριών.   

Ο… Harry Kazianis, Ελληνοαμερικανός εμπειρογνώμονας για τη Βόρεια Κορέα στο κέντρο εθνικών συμφερόντων της Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι η οικογένεια Κιμ και αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας έχουν εμβολιαστεί.   Δεν ήταν σαφές, ωστόσο, ποια εταιρεία έχει προμηθεύσει το υποψήφιο εμβόλιο στους Κιμ και αν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές, πρόσθεσε.  

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της οικογένειας Κιμ και του ηγετικού δικτύου έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό τις τελευταίες δύο έως τρεις εβδομάδες, χάρη σε έναν υποψήφιο εμβόλιο που παρέχεται από την κινεζική κυβέρνηση», έγραψε ο Kazianis σε άρθρο στο 19FortyFive.   

Με αναφορά στον Αμερικανό επιστήμονα Peter J. Hotez, είπε ότι τουλάχιστον τρεις κινεζικές εταιρείες ανέπτυξαν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων των Sinovac Biotech Ltd, CanSinoBio και China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), μιας μη εισηγμένης εταιρείας στο Πεκίνο. 

  Η Sinopharm λέει ότι το υποψήφιο εμβόλιό της έχει χρησιμοποιηθεί από σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα στην Κίνα, αν και καμία από τις εταιρείες δεν παρουσίασε αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής της Φάσης 3 των πειραματικών εμβολίων COVID-19, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη εκτός της Κίνας.   

Ορισμένοι ειδικοί αμφιβάλουν, ωστόσο, ότι ο Κιμ θα χρησιμοποιούσε ένα πειραματικό εμβόλιο.   «Ακόμα κι αν ένα κινεζικό εμβόλιο είχε ήδη εγκριθεί, κανένα φάρμακο δεν είναι τέλειο και δεν θα έπαιρνε αυτό το ρίσκο, όταν έχει πολλά καταφύγια που μπορούν να του διασφαλίσουν σχεδόν πλήρη απομόνωση», δήλωσε ο Choi Jung-hun, ένας εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες, που αυτομόλησε από τη Βόρεια στη Νότια Κορέα το 2012.   

Ο Mark Barry, αναλυτής της Ανατολικής Ασίας και αναπληρωτής συντάκτης του International Journal on World Peace, δήλωσε ότι ο Κιμ θα προτιμούσε τα εγκεκριμένα ευρωπαϊκά εμβόλια από αυτά που παρέχει το Πεκίνο.  

 Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα κορωνοϊού αλλά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (ΝΑΚ) δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα τέτοιο ξέσπασμα πανδημίας, καθώς η χώρα είχε συναλλαγές με την Κίνα – την πηγή της πανδημίας – πριν κλείσει στα σύνορα στα τέλη Ιανουαρίου.  

 Η Microsoft δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δύο ομάδες χάκερ της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν να εισέλθουν στο δίκτυο των εταιρειών που αναπτύσσουν εμβόλια σε πολλές χώρες, χωρίς να προσδιορίσουν ωστόσο, τις εταιρείες που έγιναν στόχος. Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι μεταξύ αυτών ήταν και η AstraZeneca.   

Η NIS δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να χακάρει κατασκευαστές εμβολίων COVID-19 της Νότιας Κορέας.   

Mε πληροφορίες του Reuters 

Σχετικά Άρθρα