Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Επίδομα παιδιού: Ανοιχτή η πλατφόρμα A21 για αιτήσεις -Πότε πληρώνεται η 6η δόση (ημερομηνία)

Από τις 30 Νοεμβρίου 2020, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού, Α21», παραμένει ανοιχτή προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις ή τυχόν τροποποιήσεις. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η πλατφόρμα είχε προσωρινά κλείσει στις 11 Νοεμβρίου, όπως άλλωστε συμβαίνει, πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Πότε θα καταβληθεί η 6η Δόση

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκτη και τελευταία διμηνιαία δόση για του επιδόματος παιδιού, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, θα καταβληθεί στους δικαιούχους, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με πιθανότερη ημερομηνία την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020. Κάτι που σημαίνει ότι τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς από το απόγευμα της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα