Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Παράπονα και καταγγελίες των Ερασιτεχνών Αλιέων για το Λιμενικό Ταμείο

Την παρακάτω καταγγελία μου έστειλε φίλο μου που ασχολείται με το ψάρεμα και αφορά τον καθορισμός νέων θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αλιευτικού καταφυγίου Αβδήρων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Συλλογου ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

ΘΕΜΑ : «Καθορισμός (νεων) θέσεων ελλιμενισμού σκαφών αλιευτικού καταφυγίου Αβδήρων».

Στις 24/11/20 στις 09.30 π.μ. καλεσθηκε το Δ/Σ του Συλλογου σε συναντηση, απο την Προεδρο του Δημοτικου Λιμενικου Ταμειου Αβδηρων κ.Ζουρνατζιδου Κωνσταντινια. Όπου και μας ανακοινωσε τις παρακατω τελικες αποφασεις και χωρις συζητηση ,για τον καθορισμό νέων θέσεων ελλιμενισμού σκαφών του αλιευτικού καταφυγίου Αβδήρων.

ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

  • 1. Αριθμηση θεσεων ολων των σκαφων, στο λιμενικο καταφυγιο Αβδηρων.
  • 2.Την αφαιρεση χωρου απο τα μικρα ερασιτεχνικα σκαφη (σχεδ. Δ εως Ε) και συνεπως μειωση ! Στην θεση δε αυτη (Δ – Ε) θα ελλιμενιζοντε μονο σκαφη ερασιτεχνικα εως 7μ. Αφηνοντας τελικα μονο το κρηπιδωμα Ζ εως Η για κατω απο 7μ. μικρα ερασιτεχνικα. Την δε θεση( Β εως Γ ),την ειχαμε παραχωρηση ηδη και φυσικα κατοπιν συμφωνιας με το Λιμεναρχειο, για τον ελλιμενισμο ιστιοφορων, πριν 3 χρονια.

-Το σχεδιο (τοπογραφικο) ειχε συζητηθει – συμφωνηθη πρωτα και μετα υπογραφηκε ,απο το Λιμεναρχειο Λαγους και τον Συλλογο μας στις 15 Απριλιου 2011.

  • 3. Ο Ελλιμενισμος σε δευτερο λιμανι και ποιο ασφαλες (βλπ. Φαναρι η Λαγος) κατα τους χειμερινους μηνες μονο, θα μας κοστισει (ΙΣΩΣ !) και τα διπλασια λιμενικα τελη…!!

– Ως σκεπτικο των παραπανω θεσεων ειναι, οτι τα σημερινα Δημοτικα Λιμενικα Τελη ,για βαρκες- σκαφη 4 εως 6 μ. ειναι πολυ χαμηλα, σ αντιθεση με τα μεγαλα σκαφη ανω των 7μ.,τα οποια συμφερουν και ενισχυουν καλυτερα, τα οικονομικα του Δ.Λ.Τ.Αβδηρων.

Φυσικα προχωρα και η τουριστικη αναπτυξη του λιμανιου, εις βαρος ομως των μικρων σκαφων. Το να μην ενημερωσουν και να μην συζητησουν, με τον ενα απο τους τρεις ενδιαφερομενους φορεις για τα λιμανια ,τον Συλλογο Ερασιτεχνων Αλιεων Ν.Ξανθης, αλλα να μας το ανακοινωσουν εν μεσω πανδημιας , αποκλεισμου και ως τετελεσμενο , λιγοτερο απο ενα μηνα πριν την πληρωμη λιμενικων τελων για το ετος 2021.

Το θεωρωρουμε επιεικως απαραδεκτο και καταγγελουμε τις διαδικασιες της Προεδρου του Δημοτικου Λιμενικου Ταμειου Αβδηρων κας Κ. Ζουρνατζιδου ως απαραδεκτη απεναντι στο Συλλογο Ερασιτεχνων Αλιεων Ν.Ξανθης και στα μελη που εκπροσωπουμε.

Το Δ/Σ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα