Αφιερώματα Τελευταία Νέα

Διεθνή διάκριση για τον Ξανθιώτη μαθητή Ταξιάρχη Ευαγγελόπουλο

Ο Ταξιάρχης Ευαγγελόπουλος πέρσι ήταν μαθητής μου στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, Φέτος είναι μαθητής του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Πρόσφατα, ο Ταξιάρχης συμμετείχε σε ένα hackathon, δηλαδή έναν διαγωνισμό για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη διάρκεια του οποίου οι μαθητές σχεδιάζουν και υλοποιούν διάφορα πρότζεκτ.

Αυτό το (δεύτερο) hackathon το διοργάνωσε το Fox Chapel Area High School
που βρίσκεται στο Pittsburgh της Pennsylvania των ΗΠΑ. Στο διαγωνισμό αυτό ο παλιός μου μαθητής συμμετείχε με ένα πρόγραμμα γραμμένο στην γλώσσα προγραμματισμού Python το οποίο ελέγχει εικόνες ματιών και αναγνωρίζει αν έχουν καταρράκτη ή όχι.

Ο Ταξιάρχης κατέλαβε την 4η θέση στο διαγωνισμό αυτό η οποία είναι μια εξαιρετική επίδοση με δεδομένο ότι το μάθημα της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο δυστυχώς δεν συμβαδίζει με τις τρέχουσες εξελίξεις (σκεφτείτε ότι το διδακτικό βιβλίο είναι 11ετών).

Μολονότι το υπουργείο συνιστά τη διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας προγραμματισμού LOGO, εγώ στο σχολείο διδάσκω στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python και με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως αυτή η προσπάθεια πιάνει τόπο! Πιστεύω πως το μέλλον ανήκει στον Ταξιάρχη αλλά και σε κάθε άλλον μαθητή που έχει όρεξη, φαντασία και διάθεση για να δημιουργήσει!

Μολονότι το υπουργείο συνιστά τη διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας προγραμματισμού LOGO, εγώ στο σχολείο διδάσκω στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού Python και με μεγάλη μοτυ χαρά βλέπω πως αυτή η προσπάθεια πιάνει τόπο!

Πιστεύω πως το μέλλον ανήκει στον Ταξιάρχη αλλά και σε κάθε άλλον μαθητή που έχει όρεξη, φαντασία και διάθεση για να δημιουργήσει!

Η σελίδα του διαγωνισμού βρίσκεται στο παρακάτω URL
https://www.fchacks.org/index.htm
Επίσης η περιγραφή του πρότζεκτ του Ταξιάρχη βρίσκεται στο URL
http://showcase.fchacks.org/afraid-of-sql-injections/

Τέλος, το βίντεο της τελετής απόνομής βραβείων είναι στο παρακάτω URL
https://youtu.be/KgFv_LOk45I

Απόστολος Συρόπουλος

Σχετικά Άρθρα