Photoshop Τελευταία Νέα

Να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ζητά η ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πανελλαδικά δεκάδες κρούσματα κορονοϊού βγαίνουν ανά ημέρα σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα SUPERMARKETS, σε αποθήκες και γραφεία. Κρούσματα που αποκρύπτονται ή ακολουθούν διαδικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα μόνα πρωτόκολλα που πιστά εφαρμόζει η εργοδοσία είναι τα πρωτόκολλα του κέρδους, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων. Ιχνηλατήσεις από τους εργοδότες, τους προϊσταμένους και επίκληση στη γνωστή πλέον αθλιότητα της ατομικής ευθύνης.

  Στην υπαρκτή και άμεση ανάγκη να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και να διακοπεί η ροή της μετάδοσης σε τμήματα και χώρους δουλειάς που υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, η απάντηση είναι βάλτε το χέρι στην τσέπη για να τα κάνετε.

 Οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν συνολικά την επίθεση, τα κενά και την ανυπαρξία σχεδιασμού σε ό,τι αφορά τη ζωή τους, όχι μόνο στην υγεία αλλά και στους μισθούς, στα εργασιακά δικαιώματα, στην Παιδεία, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 Η ελευθερία στις απολύσεις με τη νεκρική σιγή της κυβέρνησης γύρω από την προστασία της εργασίας αυτές τις μέρες να είναι χαρακτηριστική, η επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ που πετσοκόβει κάθε μήνα τους μισθούς, η αναστολή συμβάσεων με ετεροχρονισμένα επιδόματα-ψίχουλα, βαθαίνουν τα πλήγματα στο εισόδημα, στον προγραμματισμό της ζωής των εργαζομένων.

  Την ίδια στιγμή, στους χώρους που παραμένουν ανοιχτοί η εντατικοποίηση της εργασίας χτυπάει κόκκινο. Δουλειά χωρίς ρεπό, επέκταση ωραρίων, δουλειά τις Κυριακές είναι μερικά από τα στοιχεία της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και με αθλιότητα απλώνει το δίχτυ της επίθεσης, φέρνοντας τις ανατροπές του αιώνα, με 10ωρα, με απλήρωτη εργασία, με νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα όσους εργάζονται σε SUPERMARKETS, σε αποθήκες, στον επισιτισμό delivery, σε εταιρείες courier, σε τηλεπικοινωνίες με κάθε τρόπο να στείλουμε μήνυμα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, με την υγεία μας δεν θα επιτρέψουμε να παίξουν, να την θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Τα αιτήματα μας να ακουστούν σε κάθε εργασιακό χώρο.

Απαιτούμε:

● Άμεσα να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και να δοθούν άδειες με αποδοχές στους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και στα θετικά κρούσματα.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας με ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό.

● Εδώ και τώρα πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

● Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση του εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών μέσων (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους, μέσω των σχολείων στους μαθητές. Να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος και internet σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, που θα στερεί τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην καταγραφεί ούτε μια απουσία στους μαθητές, που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Το έκτακτο επίδομα πρέπει να αφορά όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση και προωθεί :

► 10 ώρες δουλειάς την ημέρα, χωρίς πρόσθετη αμοιβή με «αντάλλαγμα» αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας σε 6μηνη βάση μειώνοντας έτσι τον μέσο μισθό.

► Αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών, μονιμοποιώντας την εντατικοποίηση, την δουλεία μέχρι τελικής πτώσεως.

► Προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή.

► Ταυτόχρονα οι κυβέρνηση ποινικοποιεί περεταίρω τη συνδικαλιστική δράση για να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς.

► Χτυπά και ουσιαστικά καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις ως ανώτερο όργανο των συνδικάτων, με συμμετοχής και ψήφου εξ’ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς, ιδίως για τη λήψη απόφασης απεργίας.

► Διευκολύνει το στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμών της εργοδοσίας αφού «απαγορεύονται οι καταλήψεις χώρων και εισόδων και η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας.

► Επιβάλει το φακέλωμα όλων των μελών και των εκλεγμένων στα σωματεία.

Δεν φθάνει, που ο πτωχευτικός νόμος, δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πτωχεύσουν όποιον θέλουν και να χάνουν οι εργαζόμενοι τα σπίτια τους. Δεν φθάνει που περικόπτουν τις παροχές της εργατικής τάξης από τον ΟΑΕΔ, μειώνοντας τη χρηματοδότησή του στο ένα τρίτο. Δεν φτάνει που επιδιώκουν να βάλουν τις διαδηλώσεις στο γύψο». Θέλουν «να τελειώνουν με το 8ωρο και τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τις υπερωρίες, τις απεργίες και κάθε δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης.

Προετοιμαζόμαστε για μαζική, δυναμική απάντηση με Πανεργατική Απεργία σε SUPERMARKETS, γραφεία, ξενοδοχεία, μαγαζιά.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα