Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν άλλοι 6 διακινητές!!!

 Συνελήφθησαν στις 2-11-2020, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, έξι (6) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρεις (3) από τους δράστες, διότι εντόπισαν τον ένα από αυτούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο διακινητές και μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ακινητοποιήθηκε στην επαρχιακή οδό Αετοκορυφής – Αετόλοφου μετά από εκτροπή, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς να τα καταφέρουν, καθόσον συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν άλλους δύο (2) διακινητές, διότι εντόπισαν τον ένα να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, σε παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού Ξάνθης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έκτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε στο παραπάνω σημείο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το  ένα από τα παραπάνω οχήματα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα