Κύριο Θέμα Λάσπη Τελευταία Νέα

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες της Ξάνθης… την ίδια ώρα δεν βλέπω να αγωνιά κανείς από τους πολιτικούς μας για το αύριο της πόλης

Πέρσι τέτοιο καιρό όσοι Ξανθιώτες ασχολούνται με το εμπόριο δούλευαν πυρετωδώς για τη Black Friday η οποία τους επέφερε αρκετά κέρδη. Φέτος, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αφού αναγκαστικά ΟΛΟΙ οι πελάτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και θα εστιάσουν μόνο στο διαδικτυακό. Εκεί στο διαδίκτυο εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους, ιδίως τώρα που τα φυσικά καταστήματα κατέβασαν ρολά και οι επαγγελματίες της Ξάνθης που προνόησαν.

Την ίδια ώρα όσοι δεν είναι έτοιμοι για το βήμα αυτό, να πάνε δηλαδή στον ψηφιακό μετασχηματισμό, απλά κάθονται στο σπίτι τους και περιμένουν το οριστικό λουκέτο της επιχείρησής τους που έρχεται. Και το λουκέτο το φέρνει με μαθηματική ακρίβεια η συνέχιση του lockdown που είναι στον ορίζοντα.

Το λιανεμπόριο και η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο πιο σημαντικός πυλώνας της οικονομίας της Ξάνθης αμέσως μετά την αγροτική παραγωγή. Αν το εμπόριο χάσει τον Δεκέμβριο, χάσει τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τους ίδιους τους εμπόρους και κατ’ επέκτασιν για την οικονομία της Ξάνθης.

Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω να αγωνιά κανείς από τους πολιτικούς μας για το αύριο της αγοράς… και αυτό είναι που με προβληματίζει…

Σχετικά Άρθρα