Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Μυροβλύζει εδώ και πολλές μέρες ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων εν μέσω της πανδημίας

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτά τα έκτακτα Θεοσημεία που συμβαίνουν αδελφοί μου την τελευταία περίοδο δεν είναι κάτι πρωτάκουστο για την ζωή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, απλώς συμβαδίζουν με τα παράδοξα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας.

Όσο θα αυξάνουν τα παράδοξα γύρω μας, ο Ουρανός θα μας δίνει μηνύματα Αιώνιας ζωής και Ελπίδος.

Να γιατί έλεγε ο Γέροντας Αβρόσιος Λάζαρης: «θα συμβαίνουν τρομερά πράγματα και θα ακούτε κάθε τόσο και λιγάκι, ότι ο τάδε Άγιος εμφανίστηκε στην Μακεδονία ή άλλος Άγιος εμφανίστηκε αλλού»

Ας πάμε αδελφοί νοερά σε ένα μικρό χωριουδάκι της Αν. Μακεδονίας μια σταλιά,  αλλά με καταπληκτική  βουκολική ομορφιά.

Πως λέγεται αυτό το χωριουδάκι;

Λέγεται ΒΑΜΒΑΚΙΑ και είναι μια αναπνοή δρόμος από την γνωστή σε όλους μας Ασπροβάλτα.

Στο καλώς αυτό ρυμοτομημένο χωριό υπάρχει στο κέντρο του μια ταπεινή εκκλησούλα που εξυπηρετεί τις πνευματικές και λειτουργικές ανάγκες των χωριανών, αλλά και άλλων επισκεπτών – προσκυνητών.

Έτσι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ δεσπόζει ανάμεσα στα περιποιημένα σπίτια του χωριού και τα ευλογεί.

Παλαιός Ναός με απλές γραμμές κτισμένος με κόπους από τους παλαιότερους.

Αλλά και σήμερα ιδιαίτερα περιποιημένος και ανακαινισμένος  ενώνει την κοινωνική και λειτουργική ζωή του Ορθόδοξου ποιμνίου.

Πριν λίγους μήνες με την πρωτοβουλία του οικείου ιερέα αποφασίστηκε να γίνει ένα προσκυνητάρι για να εγκιβωτιστεί  σε αυτό η εφέστια εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ του ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΎ ( βλ.παραπάνω φωτογραφία) έργο άγνωστου λαικού αγιογράφου, που διασώθηκε πριν χρόνια από μια καταστροφική πυρκαγιά, δίχως να υποστεί καταστροφή, μόνο ένα καψάλισμα απόδειξη της θαυματουργικής διάσωσης της ( παρακάτω φωτογραφία)

Στο Εικονοστάσι που τοποθετήθηκε η Εικόνα του ΑΓΙΟΥ εγκιβωτίστηκε και λειψανοθήκη με Ιερό Λείψανο του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

Όλα αυτά έγιναν στην περίοδο που όλη η ανθρωπότητα βιώνει τις συνέπειες αυτής της πανδημίας και τις αλλαγές στην καθημερινότητα μας.

Θα μας πείτε γιατί σας τα διηγούμαστε όλα αυτά και σας ζαλίζουμε;

Σας τα αναφέρουμε , γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ μυροβλύζει από το Θρονί του ( Εικόνα και Λειψανοθήκη) με μύρο  Ουράνιας ευωδίας που συλλέγεται με βαμβάκι και η ευωδία αυτού  κατακλύζει  τον Ιερό Ναό και εξέρχεται και εις τον περιβάλλοντα χώρο του χωριού πολλές φορές σύμφωνα με περιγραφές .

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ  ΙΑΤΡΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ μυροβλύζει  με το δικό του ξεχωριστής ευωδίας μύρο  σαν τον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ εν μέσω αυτής της Πανδημίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ο Ιερός Ναός του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ της Βαμβακιάς βρίσκεται μια αναπνοή απόσταση από το γνωστό στρατόπεδο της Ρεντίνας, όπου και η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων μας που σε τέτοιους καιρούς είναι έτοιμες να δώσουν το παρών σε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της πατρίδος μας.

Προσωπικά πιστεύουμε, ότι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ στις ημέρες μας είναι ο καλύτερος λοιμωξιολόγος – επιδημιολόγος τρέχοντας αναργύρως με το κουτάκι και το κουταλάκι των ιαμάτων του ( όπως απεικονίζεται στις εικόνες ) για να στηρίξει στρατό και λαό απέναντι σε ορατούς και αόρατους επιβουλείς .

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχετικά Άρθρα