Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ζητούμε την έμπρακτη στήριξη των μαθητών από το Δήμο Ξάνθης

Ως έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγεία από τον κίνδυνο της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19  τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας έχουν αναστείλει τη διά ζώσης λειτουργία τους από τις 9 Νοεμβρίου 2020 και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία από τις 16 Νοεμβρίου 2020. Για όλο το διάστημα που αυτά θα παραμένουν κλειστές οι σχολικές μονάδες τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

                Κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης περιόδου για τα σχολεία μας  έχει προκύψει η αδυναμία πολλών μαθητών να ανταποκριθούν και η επιτακτική ανάγκη για έμπρακτη στήριξη τους, προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

                Ήδη από την περίοδο του προηγούμενου lock down πολλοί δήμοι της χώρας μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και στήριξαν έμπρακτα τους μαθητές και αυτό συνεχίζεται και κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Επειδή έχουμε διαπιστώσει πως  πολλές οικογένειες και πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και με την ελεύθερη σύνδεση στο διαδίκτυο λόγω  της ανύπαρκτης υποδομής δικτύου στην πόλη  μας,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των αναγκών και στη συνέχεια στην προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) προκειμένου να καλύψει μέρος των αναγκών των μαθητών και οικογενειών του Δήμου μας.

Παράλληλα επειδή στο Δήμο Ξάνθης δεν υπάρχει ενεργό μητροπολιτικό δίκτυο και ακόμη και οι μαθητές που διαθέτουν ηλεκτρονικές συσκευές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο να γίνει διάθεση καρτών sim, για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επειδή όπως έχουμε επισημάνει ο Δήμος Ξάνθης, για όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, έχει λάβει έκτακτες επιχορηγήσεις που φτάνουν στο ύψος περίπου του 1.170.000 ευρώ θεωρούμε πως ένα μέρος αυτών μπορεί να διατεθεί για την στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους. Φυσικά τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει τα χρήματα που θα δαπανηθούν να επιβαρύνουν τις Σχολικές Επιτροπές και να αφαιρεθούν από τα χρήματα που διατίθενται για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων.

Ελπίζουμε η πρότασή μας αυτή να εισακουστεί από τη Δημοτική Αρχή και ο Δήμος μας να βοηθήσει έμπρακτα, όπως πολλοί Δήμοι της χώρας μας, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

      Σάββας Μελισσόπουλος

Σχετικά Άρθρα