Κόμματα Τελευταία Νέα

Το τερματίσανε στην ΑΣΟΕΕ: Καταληψίες κρέμασαν ταμπέλα στον λαιμό του πρύτανη

Φωτογραφία από την επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) δημοσιεύθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη χθεσινή επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ), Δημήτρη Μπουραντώνη.

Φορώντας κουκούλες και γάντια ομάδα περίπου 15 αγνώστων εισέβαλε στο γραφείο προκαλώντας φθορές αντιδρώντας στις κινήσεις κατά των καταλήψεων. Στη φωτογραφία φαίνεται ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ περικυκλωμένος από τους καταληψίες, που του περνούν στον λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

«Ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο» γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι δράστες της επίθεσης. Ενώ υποστηρίζουν ότι «ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων».

Η ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση εξέδωσε χθες το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα