Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια: Ο δράστης έσφαξε 3 Γάλλους και φώναζε Αλλάχου Ακμπάρ!!!

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία με επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς, δύο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας Σαμουέλ Πατί από ριζοσπαστικοποιημένο 18χρονο τσετσενικής καταγωγής.

Ένας άνδρας που κράδαινε ένα μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους σε νέα επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας, σύμφωνα με την αστυνομία και Γάλλους αξιωματούχους.

Δήμαρχος Νίκαιας: «Ως εδώ!»

Αποκαλώντας την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια», ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροσί, ανέφερε πως ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) ακόμη και μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένας άνθρωπος που σκοτώθηκε μέσα στη βασιλική της Παναγίας, πιστεύεται πως ήταν ο φύλακας της εκκλησίας.

«Ο φερόμενος δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Εστροσί.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Είναι η ώρα η Γαλλία να απαλλαγεί από νόμους ειρήνης προκειμένου να αφανιστεί ο ισλαμοφασισμός από το έδαφός μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σκοτώθηκαν με «φρικτό τρόπο»

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει επιβεβαιωθεί πως οι νεκροί της επίθεσης είναι τρεις ενώ πολλοί -αδιευκρίνιστο προσώρας πόσοι- είναι οι τραυματίες. Ο Εστροζί ανέφερε πως τα θύματα σκοτώθηκαν με «φρικτό τρόπο».

«Οι μέθοδοι ταιριάζουν, χωρίς αμφιβολία, με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά του γενναίου καθηγητή Σαουέλ Πατί» τόνισε, αναφερόμενος στον Γάλλο καθηγητή ιστορίας που πριν από περίπου δύο εβδομάδες επίσης αποκεφαλίστηκε σε προάστιο του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον Εστροζί, μια γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει από την εκκλησία, βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενο μπαρ.

Η αντιτρομοκρατική στην έρευνα

Σύμφωνα με το Reuters, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί με αυτόματα όπλα ενώ η περιοχή γύρω από την Εκκλησία έχει αποκλειστεί. Επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας ανακοίνωσε πως ανέλαβε την έρευνα της νέας επίθεσης.

Τη Νίκαια θα επισκεφτεί ο Μακρόν

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος της Νίκαιας, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επισκεφτεί την πόλη.

Στο Παρίσι, οι βουλευτές της εθνικής Εθνοσυνέλευσης τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της νέας επίθεσης.

Το νέο αυτό περιστατικό βίας έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τη σοκαριστική δολοφονία διά αποκεφαλισμού του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, επειδή έδειξε στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

Πηγή: sputniknews

Σχετικά Άρθρα