Έβρος Τελευταία Νέα

Επίσκεψη Αμερικανών Αξιωματούχων στο Επιμελητήριο Έβρου

Το Επιμελητήριο Έβρου επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου ο Επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα David Burger και η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Elisabeth Lee.

Για αμφότερους τους διπλωμάτες ήταν η πρώτη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και από το Επιμελητήριο ενημερώθηκαν για το επιχειρηματικό προφίλ και τις προοπτικές του Έβρου, αλλά και της πόλης, όπου είναι στραμμένο το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τα τμήματα του Φορέα (Εξαγωγές, Μεταποίηση, Εμπορικό, Υπηρεσίες και Τουρισμός), τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς και τους άξονες δράσης του Επιμελητηρίου με έμφαση στην καινοτόμα ιδέα της δημιουργίας Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, η οποία σύντομα θα μπει σε τροχιά λειτουργίας.

«Να μας θεωρείτε συνεργάτες σας» σχολίασε ο κος Burger ο οποίος παρατήρησε τη μεγάλη δυναμική της Αλεξανδρούπολης και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον και σε άλλους τομείς πέραν του Λιμανιού.

Η κα Lee  με τη σειρά της επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, επεσήμανε την ανάγκη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και σημείωσε ότι θα επισκεφτεί την περιοχή πολλές φορές.

Ο κος Τοψίδης, εξερχόμενος της σύσκεψης δήλωσε την ικανοποίηση του και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το αμερικανικό ενδιαφέρον συνεχίζει για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στα πλαίσια αυτά πιστεύουμε ότι η περιοχή μας θα έχει έναν άλλον αναπτυξιακό χαρακτήρα, μία άλλη αναπτυξιακή προοπτική, θα δοθούν δυνατότητες, παράπλευρες ωφέλειες προς όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Στα πλαίσια αυτά ανανεώσαμε τη σχέση συνεργασίας που έχουμε.

Και μάλιστα ζητήσαμε, σε περίπτωση -επειδή είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία του Λιμένα Αλεξανδρούπολης- που πλειοψηφίσει εταιρία αμερικανικών συμφερόντων να κάνει την έδρα της στο Επιμελητήριο Έβρου για να μας δώσει μία άλλη δυναμική και μία άλλη προστιθέμενη αξία στο Επιμελητήριο Έβρου».

Σχετικά Άρθρα