Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εορτασμός του Προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου στην Ξάνθη (Φωτογραφίες)

H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία. Φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του covid – 19, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά επίπεδα κάθε Νομού, καθώς και των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις είχαν περιορισμένο χαρακτήρα, ενώ παραβρέθηκαν σε αυτές κυρίως φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην Ξάνθη ανήμερα της εορτής του Αγίου τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, αναγνώστηκε εντός του Ιερού Ναού, από τον Υπασπιστή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Υπαστ. Α΄ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ Σταύρο. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού την παραμονή της εορτής, για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος του Σώματος, στην Λέσχη της Διεύθυνσης. την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.

Επίσης, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (19-10-2020), πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου που βρίσκεται στον αύλιο χώρο της Διεύθυνσης, χοροστατούντος τα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, όπου υπήρχε εκπροσώπηση από τους τοπικούς φορείς.

Την Ένωση μας εκπροσώπησαν στον εσπερινό από το Διοικητικό ο πρόεδρος Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Ραξιώνης, ο Γεν. Γραμματέας Κων/νος Δεληγιαννόπουλος και ο Ταμίας Δημοσθένης Δημαράς, αρκετά μέλη μας, ενώ στο ψαλτήρι ήταν το μέλος μας Πυροσβέστης Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Ανήμερα της εορτής στην δοξολογία παραβρέθηκε ο πρόεδρος, ο οποίος συμμετείχε και στην αιμοδοσία αφού είναι εθελοντής αιμοδότης της Τράπεζας της ΕΛ.ΑΣ από το 2000.

Σχετικά Άρθρα