Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Μητσοτάκης πέτυχε και μετέτρεψε τα ελληνοτουρκικά σε ευρωτουρκικά»

«Το θέμα των τουρκικών προκλήσεων δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά ζήτησε και κατάφερε, όχι μόνο να συζητηθεί, αλλά και να υπάρξει ρητή αναφορά στα συμπεράσματα που καταδεικνύει την έντονη αποδοκιμασία της Ε.Ε. για τις νέες μονομερείς προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο». Αυτό σημείωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Μελιγγώνη. 

Χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης ότι πλέον το θέμα δεν είναι διμερές, δεν αφορά δηλαδή μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά την Ευρώπη και την Τουρκία. Και αν δεν το αντιλαμβάνεται η Άγκυρα, είναι πρόβλημά της. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, η Ε.Ε. είναι σαν ένα υπερωκεάνιο το οποίο στρίβει δύσκολα, όταν όμως στρίψει, θα στρίψει προς τη σωστή κατεύθυνση. Και τότε μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο πέλεκυς στην Τουρκία θα πέσει βαρύς».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Κορυφής, αποκαλώντας την Ε.Ε. «προκατειλημμένη» απέναντι στην Τουρκία, κάτι που -όπως είπε- είναι η καλύτερη απόδειξη για την επιτυχή έκβαση της Συνόδου για τη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «η Ελλάδα υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Έχουμε προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασης να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, όποτε το κρίνουμε και όπως το κρίνουμε. Και τα χωρικά ύδατα συνιστούν πυρήνα σκληρής κυριαρχίας.Εξάλλου, ο εναέριος εθνικός χώρος εκτείνεται στα 10 μίλια και οποιαδήποτε παραβίασή του αντιμετωπίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι φανερό ότι, μετά και τις πρόσφατες συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία, με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει μεγαλώσει, είτε αρέσει αυτό σε κάποιους, είτε δεν αρέσει».

Σχετικά Άρθρα