Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το μήνυμα συμπαράστασης του συλλόγου Ποντίων Ξάνθης στο λαό του Ναγκόρνο Καραμπάχ-Αρμενία

Η Ξάνθη και μαζί ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στο λαό του Ναγκόρνο Καραμπάχ-Αρμενία.

Το μήνυμα ανέγνωσε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Τσαουσέλη.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης και συμπαρίσταται στον ηρωικό και δίκαιο αγώνα του αδελφικού Αρμενικού λαού απέναντι στους εισβολείς.

Ο περήφανος και υπέροχος Αρμενικός Λαός, με την τουλάχιστον 4000 χρόνων Ιστορική παρουσία και με τεράστια προσφορά Πολιτισμού στην Ανθρωπότητα, δικαιούται και αξίζει την έμπρακτη στήριξη μας. Μας συνδέει η κοινή μοίρα των γενοκτονημένων χριστιανικών λαών, Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, Αρμενίων και Ασσυρίων. Γεγονός που έχει σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης.

Η Αρμενία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την Γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου. Δεν ξεχνάμε τη φρίκη της Γενοκτονίας που υποστήκαμε. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους θηριώδεις θύτες που οδήγησαν στον αφανισμό εκατομμύρια χριστιανούς στην Ανατολή και δημιούργησαν άλλες τόσες ταλαιπωρημένες ψυχές, πρόσφυγες στην Ελλάδα και αλλού.

Ο φιλειρηνικός Αρμενικός λαός δέχεται τα χτυπήματα από το ίδιο θύτη και τους υποτακτικούς του.

Μετρά ήδη αρκετά αθώα θύματα ανάμεσα στους αμάχους, αγαπημένο, εύκολο και ακίνδυνο στόχο των εισβολέων. Μια νέα Γενοκτονία. Στεκόμαστε με συγκίνηση δίπλα στις χαροκαμένες μάνες. Στον πόνο και τα δάκρυα τους . Η Ιστορία παραμένει αμείλικτη και αδέκαστη απέναντι όλων μας.

Πριν έναν αιώνα η πολιτισμένη Ανθρωπότητα, αδιαφόρησε μπροστά στην εγκληματική δράση των Νεοτούρκων που οδήγησε στην Αρμενική Γενοκτονία καθώς και στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η Ιστορία καταχώρησε στις μαύρες σελίδες της, τις Γενοκτονίες αλλά και αυτούς που αδιαφόρησαν όταν συντελούνταν αυτές. Οφείλουμε να μην το επαναλάβουμε. Αποτελεί ιστορικό χρέος και υπέρτατο καθήκον όλων των Δημοκρατικών χωρών και της Ε..Ε, να αντιδράσουν άμεσα και να εμποδίσουν τους Αζέρους και Τούρκους, από τις νέες εγκληματικές ενέργειες και να προστατεύσει τους Αρμένιους Αδελφούς μας Ζητάμε την απερίφραστη καταδίκη των επιθετικών ενεργειών Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας. Ενέργειες που εγκυμονούν τον κίνδυνο περαιτέρω εμπλοκής και άλλων δυνάμεων στην διένεξη και την πυροδότηση πολεμικών επιχειρήσεων ευρύτερης κλίμακας.

Όλοι με μια φωνή να διαμηνύσουμε και να διατρανώσουμε προς πάσαν κατεύθυνση ότι: Σήμερα, είμαστε όλοι Αρμένιοι και στεκόμαστε δίπλα στην Αρμενία και στο δοκιμαζόμενο, αγωνιζόμενο, αρμενικό λαό.


Σχετικά Άρθρα