Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ανακαίνιση και νέα τμήματα ξεκινάνε στον σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης (Συνέντευξη με τον Προέδρο Γιάννη Κατσούλη) video

Ο σύλλογος Μικρασιατών νομού Ξάνθης «Αλησμόνητες πατρίδες» μετά την ανακαίνιση που έκανε στις εγκαταστάσεις του στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 25 είναι έτοιμος να δεχτεί τα νέα τμήματα της φετινής χρονιάς, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα χορευτικά με χορούς από όλη την Ελλάδα, τμήμα χορωδιακό, παιδικά τμήματα το Σάββατο πρωί

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να μπορέσει να λειτουργήσει καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλα τα πρωινά και να δημιουργηθεί ένα τμήμα παραδοσιακής πλεκτικής με παραδοσιακό πλέξιμο όπου μέσα απ’ αυτό να μπορέσουν τα μέλη του συλλόγου αλλά και όποιος επιθυμεί να μάθει τις παραδοσιακές τεχνικές του πλεκτού.  Στη διάρκεια της χρονιάς θα δημιουργηθεί τμήμα λαογραφικής καταγραφής το οποίο θα γίνει υπό την εποπτεία της καθηγήτριας κ. Μάρκου όπως επίσης Θα γίνουν και κάποια λαογραφικά σεμινάρια.

Ο σύλλογος λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το απόγευμα και μετά και όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει να επιλέξει το τμήμα της αρεσκείας του και να μάθει πιο πολλές πληροφορίες.

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Κατσούλη στην δημοσιογράφο Μαίρη Δαληκριάδου:

Η σελίδα του συλλόγου στο fecebook

Σχετικά Άρθρα