Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσή Αυγή, ένας… Κοντονής δρόμος»

«Τις τελευταίες μέρες διακρίνω μια αγωνιώδη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το “άσπρο-μαύρο” και να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και διευκολύνσεις σε αυτήν. Έφτασε στο σημείο, μέσω της κομματικής του εφημερίδας, της Αυγής, υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς, να ταυτίσει ουσιαστικά το ναζιστικό μόρφωμα με το νυν και τον πρώην πρωθυπουργό, τους κυρίους Μητσοτάκη και Σαμαρά». Αυτό σημείωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη. 

Την καλύτερη απάντηση, τόνισε αναφερόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, «τους τη δίνει ο πρώην – πλέον- σύντροφός τους, ο κ. Κοντονής που αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός, φρόντιζε για την ηπιότερη ποινική μεταχείριση της Χρυσής Αυγής, σε αντίθεση με τώρα, που ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, φόρεσε και πάλι το προσωπείου του δήθεν επαναστάτη, χωρίς όμως να πείθει κανέναν. Αποδεικνύεται εδώ ότι ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσή Αυγή, ένας … Κοντονής δρόμος».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι από το 2001 ακόμα, επί Κυβέρνησης Σημίτη, ψηφίστηκε, με τη στήριξη σύσσωμης της Νέας Δημοκρατίας, η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που άνοιγε το δρόμο για το χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.  Από εκείνη την ψηφοφορία είχε αποχωρήσει ο τότε Συνασπισμός, το Κ.Κ.Ε. καταψήφισε, ενώ, χρόνια αργότερα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω προεκλογικού περιόδου, τον Ιούνιο του 2019, τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα με τρόπο που να ρίχνει στα μαλακά τα υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Οι Έλληνες, ανέφερε, «θυμούνται πολύ καλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες των αγανακτισμένων, θυμούνται τον κ. Βούτση να υποστηρίζει ότι “δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”, αλλά και τον κ. Κατρούγκαλο να λέει ότι “η διαφαινόμενη μεθόδευση εκ μέρους κυβερνητικών κύκλων να τεθεί εκτός νόμου το νεοφασιστικό κόμμα, δεν βλάπτει το ίδιο αλλά τη Δημοκρατία”».

Η ιστορία, υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «έχει καταγράψει -και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει- ότι οι νεοναζί φυλακίστηκαν με Κυβέρνηση Σαμαρά και καταδικάστηκαν με Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής είναι τεράστια. Ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνει αυτοπαγιδευμένος στα λάθη του».

Σχετικά Άρθρα