Λάσπη Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τι λέει η ΔΕΥΑ Αβδήρων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ζήτησε από τον Δήμο (361.334,06 ευρώ)

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την περασμένη Παρασκευή 2/10/2020 άρθρο σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα που αφορά την επιχείρησή μας και αναφέρει στον τίτλο του ότι «Η ΔΕΥΑ Αβδήρων δεν μπορεί να πληρώσει μισθοδοσίες, ΔΕΗ ούτε προμηθευτές». Ως πηγή της συγκεκριμένης είδησης αναφέρεται η υπ’ αρ. 81/2020 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ με την οποία αιτείται οικονομική ενίσχυση 361.337,06 ευρώ από το Δήμο Αβδήρων.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

  • Η ΔΕΥΑ Αβδήρων είναι απόλυτα συνεπής σε ότι αφορά την έγκαιρη πληρωμή της μισθοδοσίας, των ασφαλιστικών και φορολογικών της υποχρεώσεων καθώς και του διακανονισμού που έχει συνάψει με τη ΔΕΗ από την αρχή του χρόνου, ενώ οι προμηθευτές της εξοφλούνται συνήθως σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους τρεις μήνες από την έκδοση των τιμολογίων.
  • Με την υπ’ αρ. 81/2020 απόφασή του το ΔΣ της επιχείρησης αιτείται οικονομική ενίσχυση 361.337,06 ευρώ από το Δήμο Αβδήρων με τη μορφή δανείου από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα αποπληρωθεί σε 72 δόσεις. Ο λόγος είναι ότι κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού υπήρξε, όπως είναι φυσικό, υστέρηση εσόδων η οποία έπληξε τη ρευστότητα της επιχείρησης. Αυτό όμως δεν είχε καμία δυσάρεστη συνέπεια μιας και από το τέλος του προηγούμενου έτους είχαμε προνοήσει ώστε να υπάρχουν επαρκή ταμειακά αποθέματα. Προκειμένου όμως να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα της επιχείρησης για το προσεχές μέλλον, και υπό το φόβο νέων περιοριστικών μέτρων, κάναμε χρήση των διατάξεων του Νόμου 4684/2020 με τον οποίο αποφασίστηκε η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για όλες τις ΔΕΥΑΑ της χώρας.

Αναρωτιόμαστε γιατί ο συντάκτης του άρθρου συμπέρανε ότι η ΔΕΥΑΑ αδυνατεί να πληρώσει μισθούς, ΔΕΗ και προμηθευτές. Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις: Ή ότι δεν γνωρίζει καλά ελληνικά και αδυνατεί να αντιληφθεί το νόημα ενός απλού κειμένου ή ότι λειτουργεί με δόλο ως κοινός συκοφάντης. Άλλωστε η μοναδική εύστοχη επιλογή για το άρθρο του, είναι ότι εντάσσεται στην κατηγορία ειδήσεων της ιστοσελίδας με τίτλο «Λάσπη». Τυχαίο;

ΥΣ. Ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει ό,τι θέλει. Ας έχει όμως υπόψη ότι στη συνέχεια θα υποστεί και τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες…

Σχετικά Άρθρα