Ατζέντα Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Σύριζα Ξάνθης: Κάλεσμα προς κάθε δημοκρατικό πολίτη την Τρίτη 6/10 στις 18:30, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το πλήρωμα του χρόνου άργησε, αλλά έφτασε. Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται η απόφαση για  Χρυσή Αυγή.

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη της ελληνικής ιστορίας (5,5 χρόνια) και η σημαντικότερη σε παγκόσμιο επίπεδο δίκη ναζιστών, μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έφτασε στο τέλος της.  Την Τετάρτη, στις 7 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί της ενοχής των 68 κατηγορουμένων στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, καθώς και για την πιο κρίσιμη κατηγορία, αυτή της σύστασης, συμμετοχής και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν αμφισβητούμε ότι το δικαστήριο είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει, για την υπόθεση, ωστόσο κάθε ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης αναμένει η απόφαση να είναι ξεκάθαρα καταδικαστική καθώς θα καθορίσει τα όρια της ελληνικής πολιτείας και το κατά πόσο ανέχεται μια εγκληματική οργάνωση να μπορεί να μαχαιρώνει και στο τέλος να σκοτώνει όσους η ίδια θεωρούσε εχθρούς, θωρακίζοντας τη δολοφονική της δράση με το καθεστώς του πολιτικού κόμματος.

Σεβόμαστε όσους και όσες  βρέθηκαν καθημερινά στον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αποκάλυψη του ναζιστικού μορφώματος. Στα θύματα των επιθέσεων, τους συνηγόρους υπεράσπισης, το αντιφασιστικό κίνημα που κράτησε ζωντανή την υπόθεση της μνήμης απέναντι στη λήθη και φυσικά τη μητέρα  Μάγδα Φύσσα, που με την αδιάλειπτη παρουσία της στην αίθουσα του δικαστηρίου, έγινε η συνείδηση όλων μας απέναντι στην προστασία της Δημοκρατίας.

Στις 7 Οκτώβρη, η μόνη δικαίωση είναι η καταδίκη των ναζί εγκληματιών. Όμως, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ.

Το μίσος, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η βία απέναντι στον αδύναμο είναι διαχρονικοί και υπαρκτοί κίνδυνοι για την ελληνική κοινωνία. Απέναντί τους επιβάλλεται να ορθώσουμε τείχος και να μην επιτρέψουμε να ορίζουν τις ζωές μας. Να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που τα θρέφουν.

Δυστυχώς, όταν η επίσημη πολιτική του κράτους ενθαρρύνει τέτοιου είδους αντιλήψεις, τότε η δημοκρατία κινδυνεύει. Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μας μιλούσαν για την ανάγκη μιας «σοβαρής Χρυσής Αυγής», ενώ σημερινοί Υπουργοί όπως και ο Πρώην Πρωθυπουργός βρέθηκαν να διαδηλώνουν από κοινού με τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες στα συλλαλητήρια των ψευδεπώνυμων Μακεδονομάχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ήταν και θα είναι πάντα παρών στον αντιφασιστικό αγώνα. Παρών στη μεγαλειώδη κινητοποίηση του 2013, στην μεγάλη κινητοποίηση που έκλεισε τα γραφεία της Χ.Α. το 2016, στους αγώνες για την προάσπιση της Δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δεν θα λείψουμε ούτε τώρα.

 Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη του Νομού μας την Τρίτη 6/10  στις 18:30, παραμονή έκδοσης της απόφασης, σε συμβολική συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Συμμετέχουμε και δυναμώνουμε την πορεία φορέων και του φοιτητικού συλλόγου ανήμερα στις 7  Οκτώβρη 10:30 π.μ.

Την Τετάρτη η μόνη δικαίωση οι ΝΑΖΙ στη φυλακή.

Σχετικά Άρθρα