Ατζέντα Τελευταία Νέα

Πολιτικό μνημόσυνο σήμερα Σάββατο από το ΚΚΕ για τον Γιώργο Κολλάρο

Η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ καλεί σε πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΛΑΡΟΥ, το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020 στις 17:30΄, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ξάνθης,  καθώς   συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή (Τετάρτη 25 Μάρτη 2020) σε ηλικία 65 χρονών.

Ο σύντροφος Γιώργος Κολλάρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη το 1974, ήταν παντρεμένος με 3 παιδιά. Μέχρι τον θάνατό του ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ.

Στη 45χρονη πορεία του (1975-2020) μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στάθηκε πιστός στις ιδέες και στα ιδανικά του κόμματος μέχρι τη τελευταία στιγμή. Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Ξάνθη, και από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης στην Ξάνθη. Ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιστήμονα που ήταν ένα με τον λαό. Λαϊκός άνθρωπος, με ιδιαίτερη αμεσότητα. Συνέβαλλε στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ξάνθη, για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.Εκλεγμένος για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, έγινε αγαπητός στον λαό της Ξάνθης, μέσα από τις μάχες που έδινε μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα του λαού, για υγεία, παιδεία, εργασία, πολιτισμό και αθλητισμό.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της δράσης του, παρέμεινε ακλόνητος κομμουνιστής, σεμνός άνθρωπος και αγωνιστής για τα δίκια του λαού.

Σύντροφε Γιώργο, στο δρόμο που βάδισες για 45 ολόκληρα χρόνια, περήφανος και αλύγιστος, ακολουθούμε χιλιάδες,με την ίδια μαχητικότητα «για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη».

Σημείωση: το πολιτικό μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί με όλα μέτρα ασφαλείας, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, καθώς και η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παραβρισκόμενων.

loading...

Σχετικά Άρθρα