Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Πάνος Αμβροσιάδης για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

1 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»

Χρόνια πολλά

Η τρίτη ηλικία είναι πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε ολόκληρη την ζωή τους για να καταφέρουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στα παιδιά τους και κατ’ επέκταση σε εμάς και στην Πατρίδα. Τώρα στη δύση αυτής της ζωής αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα που δεν οφείλονται μόνο στην πιθανόν επιβαρυμένη τους υγεία αλλά και στην οικονομική συγκυρία και τις συνέπειές της. Είναι άτομα που θα τους ταίριαζε να απαιτούν και όχι να επαιτούν μια καλύτερη αντιμετώπιση και ποιότητα…. Αυτό που ζητούν από εμάς δεν είναι η οικονομική στήριξη, αλλά τους αρκεί να δείχνουμε την αγάπη και τον απαραίτητο σεβασμό που τους οφείλουμε… Άλλωστε είπαμε, αυτοί μας τα έχουν δώσει όλα σε υπερθετικό βαθμό και ανιδιοτελώς.

Είναι αυτοί που κάθονταν στο πεζοδρόμιο μαζί με τους γονείς μας και χειροκροτούσαν περήφανα κατά την διάρκεια των μαθητικών μας παρελάσεων, που χαρήκανε πιο πολύ κι από εμάς όταν πήραμε απολυτήριο ή πτυχίο, που στεναχωρήθηκαν περισσότερο όταν κάναμε χοντρές βλακείες και λάθος επιλογές. Έχουν κάνει για εμάς τόσα πολλά και ακόμη περισσότερα που δυστυχώς δεν χωράνε σε κανένα κείμενο.
Κάθε ημέρα θα πρέπει να δίνουμε την αγάπη και τη στοργή μας στους ανθρώπους τις τρίτης ηλικίας είναι οι παλαίμαχοι της ζωής που βρίσκονται σε εγρήγορση και πάντα στις επάλξεις.

Σας ευχαριστούμε
Παναγιώτης Αμβροσιάδης

σ.ε. ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης και πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου

Σχετικά Άρθρα