Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ανοιχτή Επιστολή στους πολίτες της Ξάνθης από τον Γ. Χατζηθεοδώρου

Ξάνθη, 1/10/20

Το επόμενο διάστημα θα δούμε χιλιάδες λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας και την κοινωνία σε πλήρη απόγνωση εκτός κι αν υπάρξει άμεσα, ισχυρή κρατική παρέμβαση στην οικονομία, κάτι που δυστυχώς δε φαίνεται να συμβαίνει.

Είναι τραγικό να περηφανεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ για τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 37 δισ. που εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο τραγικό είναι και να κοροϊδεύει η κυβέρνηση τους πολίτες ότι δαπάνησε 24 δις(!) ευρώ για να στηρίξει την οικονομία, όταν τα δικά της στοιχεία δείχνουν ότι η δαπάνη αυτή αρχές Σεπτέμβρη ήταν μόλις 4.6 δις.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιοποιηθεί το «μαξιλάρι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να καλυφθούν τα τεράστια κενά  στην υγεία και την παιδεία, αλλά ούτε και για να στηριχτούν με απευθείας ρευστότητα οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις.Η ύφεση πλέον κινείται σε διψήφια νούμερα και το 3ο τρίμηνο και με  απώλεια τζίρου ύψους 50 δισ. για τις ελληνικές επιχειρήσεις το 2020.  Οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα δυσοίωνες, με χιλιάδες λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας και την κοινωνία σε πλήρη απόγνωση, αν δεν υπάρξει άμεσα ισχυρή κρατική παρέμβαση στην οικονομία.

     ΟΚ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει, ανεπίσημα, στάση πληρωμών προς τους πολίτες καθώς οι απλήρωτες υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 400 εκ. από τον Δεκέμβρη 2019. Συνεχίζει όμως να πληρώνει τα μέσα που τον έκαναν ΠΘ και τους μεγάλους χορηγούς που τον στήριξαν.

Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν κατακρήμνιση του τζίρου στις επιχειρήσεις καταλυμάτων κατά 94,3% και στην εστίαση κατά 59% στο δεύτερο τρίμηνο, καταδεικνύοντας έτσι με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την πλήρη κατάρρευση σε δύο κλάδους που, όπως επισημαίνει και η ΕΛΣΤΑΤ, έχουν ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Ας δούμε στον νομό μας, πόσα ξενοδοχεία σήμερα είναι ανοικτά, πόση είναι η μείωση εσόδων στην εστίαση, ποια είναι η επισκεψιμότητα στην πόλη μας.

Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει μέτρα συγκεκριμένα και κοστολογημένα για άμεση στήριξη της πραγματικής οικονομίας:

  • επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας,
  • μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων,
  • μείωση του ΦΠΑ για τους πληττόμενους κλάδους.

Το ναυάγιο της κυβέρνησης προσπαθούν να καλύψουν με τεχνάσματα τύπου Διακομματικής επιτροπής «ανάπτυξης» για τη Θράκη!

Δεν περιμέναμε και τίποτα από την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη, στην περιοχή μας όπως ούτε και οι ίδιοι περίμεναν. Η μικροπολιτική τύπου Μαυρογιαλούρου, που ακολούθησε ο πατέρας Μητσοτάκης με τη διακομματική του 1992, επιχειρείται και σήμερα.  Όμως οι «ιθαγενείς» ξύπνησαν, γνωρίζουν και αντιστέκονται στις ορέξεις της ακρονεοφιλελεύθερης  πολιτικής  της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη. Άλλος είναι ο στόχος.

Οι επιχειρηματίες  της περιοχής όσοι απέμειναν, αναρωτιούνται τελικάγια τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων  από την επιδότηση του 12% που τόσο περίμεναν. Πόσες επιχειρήσεις ακόμα θα κλείσουν, πού θα φτάσει η ανεργία  και δη των νέων;Είναι τελικά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες τα «βαμπίρ» της οικονομίας, όπως τους αποκαλεί μετεκλογικά η κυβέρνηση, ενώ προεκλογικά τους έταζε τον ουρανό με τ’ άστρα;

Οφείλουν σήμερα να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις.

Οφείλουμε σήμερα να αγωνιστούμε και να αλλάξουμε τις βάρβαρες πολιτικές της ΝΔ.

Οφείλουμε όλοι σήμερα να στηρίξουμε την τοπική αγορά, την κοινωνία της Ξάνθης με όλες μας τις δυνάμεις.

Εμείς θα το κάνουμε.-

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ»

Σχετικά Άρθρα