Face to Face Τελευταία Νέα

Έμοιαζε πραγματικά έτσι ο Μέγας Αλέξανδρος;

Η ιστορία ίσως μπορεί τελικά και να “ζωναντέψει” μέσα από μια καλλιτεχνική φλέβα…

Ο Bas Uterwijk είναι φωτογράφος και ψηφιακός καλλιτέχνης όπου ζει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και “δίνει φως” μέσα από τις εικόνες του. Χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία ψηφιακής χειραγώγησης και δημιουργεί φωτορεαλιστικά πορτρέτα σχετικά με το πώς θα έμοιαζαν οι εικονικές φιγούρες της ιστορίας στην πραγματική ζωή.

Η τελευταία του δημιουργία είναι ο Μέγας Αλέξανδρος που εικονίζεται και στο εξώφυλλο του άρθρου, ο βασιλιάς του αρχαίου ελληνικού βασιλείου της Μακεδονίας, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου στην εποχή του.

Ψηφιακές φιγούρες καλλιτεχνών, ηγετών, μούμιες, φιλοσόφων, ακόμη και μοντέλων ζωγραφικής “καταλαμβάνουν” θέση στις δημιουργίες του. 

Οι γνώσεις  του βασίζονται σε computer graphics, 3D animation και ειδικά εφέ. Χρησιμοποιεί μια γνωστή εικόνα κάθε θέματος για να τα μετατρέψει σε φωτογραφικό πορτρέτο.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, προβάλλει τα δημιουργήματα του. Μεγάλες Ελληνικές προσωπικότητες όπως θα δείτε παρακάτω εικονίζονται και “έρχονται μπροστά στα μάτια μας” πρόσωπα που ούτε εμείς το πιστεύαμε. Ο ίδιος, ο Bas Uterwijk παρουσιάζει εκτός από Ελληνικές φιγούρες και Αμερικάνους και Αμερικανίδες πολύ γνωστούς αλλά και πολλές άλλες φυλές που σίγουρα θα εκπλαγείτε αν τις αντικρύσετε!

Φ.Δούκογλου

Απολαύστε την δουλειά του στις παρακάτω εικόνες:

O Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Η Αφροδίτη της Μύλου

 Μάρκος Αυρήλιος (Φιλόσοφος)

Ιούλιος Καίσαρας

Πηγή

Σχετικά Άρθρα