Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τα προβλήματα του Κενταύρου έφτασαν στην Βουλή

Θεσσαλονίκη, 14/10/2020

Των:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης

Προς:              κ. Υπουργό Υγείας

κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:          «Διαμαρτυρία κατοίκων Κενταύρου Δ. Μύκης»

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Ο Κένταυρος είναι κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, του Δήμου Μύκης. Οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν σοβαρά και χρόνια προβλήματα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής: Ενώ η άνω κωμόπολη έχει πραγματικό πληθυσμό 3.000 κατοίκων και βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από την πόλη της Ξάνθης, υποφέρει από έλλειψη πόσιμου νερού.

Το απαρχαιωμένο δίκτυο και οι παλιές δεξαμενές ύδρευσης στην περιοχή καθιστούν επιτακτική την ανάγκη έργων για την ουσιαστική επίλυση του σχετικού προβλήματος.

Περεταίρω, δεν έχει η άνω περιοχή Κέντρο Υγείας, παρά μόνον αγροτικό ιατρό, ο οποίος την επισκέπτεται τρεις (3) φορές την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι, οι μισοί από τους κατοίκους, τουλάχιστον, είναι κάτω των 18 ετών. Ακόμη, ενώ ο Κένταυρος είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά οικισμός του Δήμου Μύκης και αποτελεί το μεγαλύτερο πομακοχώρι της Ελλάδας, δεν έχει ούτε γήπεδο ποδοσφαίρου, ούτε παιδική χαρά, ούτε παιδικό σταθμό.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιλυθούν μόνιμα και οριστικά τα ανωτέρω χρόνια προβλήματα των κατοίκων της κωμόπολης του Κενταύρου, καθώς και των υπολοίπων χωριών του Δήμου Μύκης, στην Ξάνθη;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Κυριάκος Βελόπουλος

Κωνσταντίνος Χήτας

Σχετικά Άρθρα