Εκδηλώσεις Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σάββατο 24 Οκτ: Η ΦΕΞ σας προσκαλεί στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων

Η συλλογή διηγημάτων του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής της ΦΕΞ

Το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής της ΦΕΞ σας προσκαλεί στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Στο ίδιο τραπέζι», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 στις 19:00. Πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο, στον οποίο συμμετέχουν με κείμενά τους οι Αθανασία Καρακατσάνη, Σοφία Κατσαντώνη, Ελένη Κορωνάκη, Αγνή Νικολαΐδου, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Περικλής Πασχίδης, Ξένια Πεϊτσόγλου και Βασίλης Ταβουλτσίδης, οι οποίοι παρακολούθησαν τις συναντήσεις του περασμένου έτους. Τον τόμο επιμελήθηκε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, συγγραφέας Κώστας Καβανόζης.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο ενότητες. Στην πρώτη τα οκτώ διηγήματα έχουν ως θέμα τους «το τραπέζι», ένα θέμα το οποίο επιλέχτηκε από όλους τους συμμετέχοντες αλλά πάνω στο οποίο ο καθένας εργάστηκε απολύτως ελεύθερα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα την παραγωγή εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους και ιδιαιτέρως αξιόλογων κειμένων. Τα διηγήματα που περιλαμβάνονται στη δεύτερη ενότητα δημιουργήθηκαν με βάση το μικροδιήγημα του επιμελητή «Εσπερινό», το οποίο οι υπόλοιποι κλήθηκαν να μετασχηματίσουν με τον δικό τους τρόπο αλλά σεβόμενοι το περιεχόμενο της ιστορίας και υιοθετώντας υποχρεωτικά τον τίτλο της. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι η διερεύνηση των αποτελεσμάτων στα οποία οδηγεί η αξιοποίηση του ίδιου ακριβώς συγγραφικού υλικού από τόσες και τόσο ανόμοιες συγγραφικές φωνές.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία για τον απολογισμό των όσων πετύχαμε στο περσινό εργαστήριο αλλά και για τον προγραμματισμό των ημερομηνιών και του περιεχομένου των φετινών συναντήσεων, οι οποίες απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων για τις εκδηλώσεις..

*Για κρατήσεις Θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο 2541025421 ή στο στείλτε mail στο [email protected]

Σχετικά Άρθρα