Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Παναγιώτης Αμβροσιάδης: «Σηκώστε τις σημαίες μας ψηλά. Χρόνια Πολλά και πάντα ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ»

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ για το έθνος μας. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους εκείνους που έδειξαν δύναμη ΨΥΧΗΣ και ενωμένοι όρθωσαν περήφανα το ανάστημα τους βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ» στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού. Σε μια περίοδο φόβου δίχως προηγούμενο, δεν εγκατέλειψαν τις ΑΞΙΕΣ, το ΗΘΟΣ, τα ιδανικά και όλα όσα μας ενώνουν. Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τρέχοντας μέσα στις φλόγες όταν η τραγωδία εξελίσσονταν, άνδρες και γυναίκες εκπλήρωσαν το καθήκον τους με την ίδια την ΖΩΗ τους.

Τώρα, το ξέρω πως υπάρχουν στιγμές που η χώρα μας εμφανίζεται διχασμένη, αλλά έχω δει αυτό που θα μας ενώνει για πάντα, την ΑΓΑΠΗ. Την αγάπη για τη χώρα, για την ελπίδα, την αγάπη για τα όνειρα, την αγάπη για την ζωή, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την επιδίωξη της ευτυχίας. Είμαι Έλληνας και είμαι γιος αυτού του έθνους και ποτέ άλλοτε δεν ήμουν πιο περήφανος και πιο αισιόδοξος.

Και δεν χρειάζεται να μου πείτε πως κι εσείς νιώθετε το ίδιο, γιατί το βλέπω στα μάτια σας και το ακούω στις καρδιές σας. Όπως προέτρεψε ο Αγ. Παύλος, να μην σε νικά το κακό, αλλά να νικάς το κακό με το αγαθό.

Βλέπετε, η Ελλάδα δεν είναι απλώς μια χώρα ή ένα κράτος είναι μια ιδέα.

Μια γενναία και δίκαιη ιδέα, ένα Φως που οδηγεί και δεν μπορεί να σβηστεί ποτέ.

Δίνοντας καθημερινά τη δική μας μάχη στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, το έπος του ’40 μας καλεί να ενισχύσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας. Με όπλα μας την ομοψυχία, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ψυχραιμία και το υψηλό αίσθημα της ΑΤΟΜΙΚΗΣ αλλά και ΕΘΝΙΚΗΣ μας ευθύνης να βγούμε νικητές. Όλοι μαζί δίνουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα και όλοι μαζί θα κερδίσουμε!

Σας καλώ λοιπόν να γιορτάσουμε φέτος την 28η Οκτωβρίου, με τον σημαιοστολισμό των σπιτιών και της καρδιάς μας, στέλνοντας το μήνυμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ, της υπερηφάνειας και της αισιοδοξίας.

Χρόνια Πολλά και πάντα ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ

Τους ήρωες τους τιμούμε και τους μιμούμαστε, αναλόγως με τα σημερινά δεδομένα. Αυτή η μίμηση είναι η τιμή που οι ίδιοι θα επιθυμούσαν… Έτσι δεν πάει χαμένη η θυσία τους.

Ο Θεός να σας ευλογεί.

Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα και όλη την ανθρωπότητα για ένα καλύτερο μέλλον.

Σας ευχαριστώ

Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Σχετικά Άρθρα