Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ξάνθη: Δείτε φωτογραφίες κ video από την συμβολική εκδήλωση “Στα βήματα της απελευθέρωσης”

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Σε ανάμνηση της ημέρας απελευθέρωσης  της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 2, Οκτωβρίου 2020 στις 12 η ώρα το μεσημέρι συμβολική πορεία πανηγυρικής πομπής σε τμήμα από το δρομολόγιο του στρατού που απελευθέρωσε την Ξάνθη το 1919. Την πομπή συνόδευσαν αντιπροσωπείες από σχολεία της Ξάνθης με ελληνικές σημαίες εκπρόσωποι από τον Δήμο Ξάνθης φορέων και συλλόγων. Η συγκεκριμένη συμβολική εκδήλωση πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος.

Πιο αναλυτικά η πομπή ξεκίνησε από την πλατεία Δικαστηρίων με τρεις σταθμούς τον καθεδρικό, την λεσχη αξιωματικών και την κεντρική πλατεία:

Συμβολισμός

Εκκλησία – Λαός Η πρώτη στάσηήταν στον Καθεδρικό Ναό Της του Θεού Σοφίας. Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης στα σκαλιά της εκκλησίας δέχθηκε την σημαία με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα. Αυτό συμβολίζει τον ρόλο της εκκλησίας στους αγώνες, αλλά και την άρρηκτη σχέση με τον λαό.

Στρατός – Λαός Η πομπή συνέχισε προς τη Λέσχη Αξιωματικών Ξάνθης. Αυτή τη φορά τη σημαία την υποδέχονται αξιωματικοί του ΔΣΣ, συμβολίζοντας τους ένδοξους αγώνες του Ελληνικού στρατού, αλλά και τον θαυμασμό και περηφάνια του λαού προς τους στρατευμένους μας.

Πολιτεία – Λαός Τα «βήματα της απελευθέρωσης» ολοκληρώνονται μπροστά απ’ τον Πύργο Ρολογιού και το Δημαρχείο Ξάνθης. Η στιγμή είναι συγκινητική, καθώς ο Δήμαρχος κυματίζει την σημαία όπως έκανε πριν από 101 χρόνια ο εύζωνας στρατιώτης της 9ης Μεραρχίας, την ημέρα της απελευθέρωσης. Εκτός των ιστορικών αναμνήσεων η κίνηση συμβολίζει την ομοψυχία και την Εθνική συνείδηση και περηφάνια του λαού μας

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/2439106886390011

Σχετικά Άρθρα