Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Η Ξάνθη έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στο λαό του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Δείτε video και φωτογραφίες από την συναυλία στην πλατεία)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Τις τελευταίες εβδομάδες όλη η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας μίας ακόμη κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αρτσάχ – Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Αζερική κυβέρνηση με την απροκάλυπτη υποστήριξη και προτροπή της Τουρκίας, εξαπέλυσε μία ευρείας κλίμακας, άνανδρη επίθεση εναντίον των Αρμενίων της ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Οι μάχες είναι σφοδρές και στα θύματα συγκαταλέγονται και πολλοί άμαχοι.

Η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, διοργάνωσαν  την Κυριακή 18/10/2020 στις 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης, συναυλία συμπαράστασης στο λαό του Αρτσάχ, με την συμμετοχή των καλλιτεχνών Ασμίκ Μπεκλαριάν, Ριψιμέ Δανιελιάν.

Νωρίτερα αναγνώστηκε το ψήφισμα του Δήμου Ξάνθης. Χαιρετισμό στην εκδήλωση δια γραπτού  μηνύματος απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονας και ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης. Ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο σύλλογος κυπρίων Ξάνθης και ο σύλλογος ποντίων Ξάνθης.

Δείτε το live video της xanthinews.gr:

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/384160502620151

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα