Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η επέτειος της 28 Οκτωβρίου 1940, η επέτειος του ΟΧΙ |Μήνυμα από την πολιτευτή Γεωργία Ανδρέου

Η επέτειος της 28 Οκτωβρίου 1940, η επέτειος του ΟΧΙ

Μπροστά μας και πάλι οι επετειακές εκδηλώσεις της 28 Οκτωβρίου παράλληλα με την απόδοση τιμής στην Αγία Σκεπή της Παναγίας και το εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας. 

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ αναδεικνύεται η σημασία της ηρωικής ελληνικής στάσης όχι μόνο με την εθνική της έννοια αλλά και την πανανθρώπινη. Η υπεράσπιση των αξιών της ζωής, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσα στο χώρο που αναπτύσσονται, της πατρίδας του κάθε ανθρώπου, αποτελούν ύψιστο αγαθό. Αγαθό που καλείται ο άνθρωπος να υπερασπιστεί γιατί δυστυχώς όπως διδασκόμαστε από την ιστορία, οι αξίες αυτές δεν είναι αυτονόητες και μπορούν οποτεδήποτε να απειληθούν. 

Οι πρόγονοι μας Έλληνες του 1940 δεν παζάρεψαν  για την ελευθερία τους ή την ευημερία τους. Δεν έδωσαν ανταλλάγματα η εδάφη στον εισβολέα. Γνώριζαν πολύ καλά από την μακραίωνη ιστορία τους ότι  τα δώρα στις περιπτώσεις αυτές δεν αποτρέπουν την επεκτατική διάθεση του εισβολέα, αντίθετα την διογκώνουν. Η μόνη  απάντηση ήταν το ΟΧΙ.

Σήμερα και πάλι είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε την ίδια επιλογή μπροστά μας, αυτή που μας υπαγορεύει το έπος του 1940 αλλά και η μακραίωνη ιστορία, εδώ και 2.500 χιλιάδες χρόνια, των Ελλήνων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι   οι επέτειοι είναι μια ευκαιρία για να διατηρούμε μέσα μας την πίστη μας στις αξίες ζωντανή. 

Σήμερα για μια ακόμη φορά η Ελλάδα προβάλλει, υπερασπίζεται και αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες αξίες, φως και ελπίδα για μια ακόμη φορά στον παγκόσμιο χάρτη. 

Με το βλέμμα στην γαλανόλευκη να κυματίζει ελεύθερα και με την ευχή να μας προστατεύει η Αγία Σκέπη της Παναγίας, ατενίζουμε την επέτειο του 1940 ως μόνη  απάντηση  το ΟΧΙ απέναντι σε ότι απειλεί την ανθρώπινη υπόσταση.

Ανδρέου Γεωργία

Σχετικά Άρθρα