Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αδικία στην εξεταστική σε συγκεκριμένο τμήμα του ΔΠΘ καταγγέλλουν φοιτητές

Όπως μας καταγγέλλει ομάδα φοιτητών κατά τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2020, έλαβε χώρα μια κατάφορη αδικία σε βάρος των εξεταζόμενων σε συγκεκριμένα μαθήματα τα οποίο δεν αναφέρω για ευνόητους λόγους.

Στα εν λόγο μάθημα, η αποτυχία που σημειώθηκε ήταν παταγώδης, σε βαθμό που σύμφωνα με τους φοιτητές εγείρονται εύλογες και σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Στα στατιστικά στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της σχολής αναφέρονται τα εξής αποτελέσματα:

Μάθημα 1: Τρεις (3) επιτυχόντες στους εκτατών τέσσερίς (104) φοιτητές που εξετάστηκαν

Μάθημα 2: Τρεις (3) επιτυχόντες στους ενενήντα επτά (97) φοιτητές που εξετάστηκαν

Μάθημα 3: Δεκατέσσερίς (14) επιτυχόντες στους εκτατών σαράντα ένα (141) φοιτητές που εξετάστηκαν

Τετρακόσιοι και πλέον φοιτητές βρίσκονται στις λίστες των φοιτητών που χρωστούν τα συγκεκριμένα μαθήματα. Πολλοί εξ αυτών καλούνται να εξεταστούν για τρίτη ή και περισσότερες φορές στα συγκεκριμένα μαθήματα, όντας τα τελευταία τους για την απόκτηση του Διπλώματος τους.

Η αίσθηση αυτής της αδικίας εντείνεται από το γεγονός ότι ο Καθηγητής αρνείται να υποδείξει τα λάθη των φοιτητών και αποφεύγει να συνομιλήσει μαζί τους υπό οποιουσδήποτε όρους, δίνοντας συνέχεια στην ίδια μέθοδο την οποία ξεκίνησε ο προηγούμενος καθηγητής, που προσφάτως συνταξιοδοτήθηκε.

«Στην δύσκολη συγκύρια της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης η οποία ήρθε να εντείνει το πρόβλημα της κρίσης την οποία βιώνει το επάγγελμα μας, θα βοηθούσε η κατανόηση όλων σας προς το πρόσωπο μας και προς τις οικογένειες μας οι οποίες προσπαθούν με οποιοδήποτε κόστος να μας αντέξουν το κόστος των σπουδών μας ώστε να πάρουμε το Δίπλωμα μας και να βγούμε στην αγορά εργασίας.

Καλούμε την Συνέλευση του τμήματος να συναποφασίσει την επαναξιολόγηση των γραπτών όλων των φοιτητών που εξετάστηκαν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτέμβριου, στον αντίποδα θα αιτηθούμε μαζικά, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα το οποίο ορίζει πως εάν ο φοιτητής αποτύχει περισσότερες από τρεις φορές σε ένα μάθημα, ύστερα από αίτησή του, επανεξετάζεται από τριμελή επιτροπή καθηγητών του τμήματος, οι οποίοι έχουν το ίδιο ή συναφές γνωστικό αντικείμενο και ορίζονται από την συνέλευση» λένε οι φοιτητές.

Σχετικά Άρθρα