Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ξάνθη. Παράγει χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης Τύπου ΙΙ

Ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα στην Ξάνθη μπήκε στο χώρο της παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης, με σκοπό να συμβάλει στην προσπάθεια αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Πρόκειται για την εταιρεία Hellenic Medical Supplies, η οποία ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2020 από τον Ηλία Χατζηεφραιμίδη και τους συνεργάτες του, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες στον κλάδο του ιατρικού εξοπλισμού, των ιατρικών αναλώσιμων υλικών και των ορθοπαιδικών ειδών.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη, μετά τη χορήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της σχετικής άδειας δυνατότητας παραγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Η κατασκευή των μασκών πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο Χώρο Ελεγχόμενης Υψηλής Καθαρότητας| CleanRoomClassD, ο οποίος σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τρόπο ώστε να ελέγχεται η εισαγωγή, η παραγωγή και η παραμονή σωματιδίων σε αυτόν και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις προτύπων καθαρότητας και ελέγχων για την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π | MD).

Η εταιρεία Hellenic Medical Supplies παράγει αποκλειστικά χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης Τύπου ΙΙ | SurgicaldisposablefacemasksType ΙΙ, οι οποίες συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 14683:2019. Οι μάσκες Τύπου ΙΙ BFE≥98% φιλτράρουν τα βακτήρια σε ποσοστό ≥98%.

Προορίζονται κυρίως για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας σε αίθουσες χειρουργείου ή άλλες ιατρικές εργασίες με παρόμοιες απαιτήσεις, αλλά και για χρήσηαπό ασθενείς, άλλους επαγγελματίες ή πολίτες στη διάρκεια των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών συναναστροφώντουςγια τη μείωση του κινδύνουεξάπλωσης λοιμώξεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις επιδημίας ή πανδημίας.

Οι μάσκες της εταιρείας HellenicMedicalSupplies είναι τριών στρώσεων (υψηλής ποιότητας nonwovenfabrics και  meltblownfilter), στη standard διάσταση για ενήλικες 17,2Χ9,4 εκ., είναι υποαλλεργικές, latexfree, διαθέτουν μαλακά ελαστικά κορδόνια για εύκολη στήριξη στα αυτιά και εύκαμπτο πλαστικό έλασμα για άνετη στήριξη στη μύτη.

Κάθε μάσκα της εταιρείας φέρει ανάγλυφο το σήμα γνησιότητας masks.gr,το οποίο επιπρόσθετα καθοδηγεί το χρήστη στη σωστή εφαρμογή της στο πρόσωπό του. Διατίθενται στην αγορά σε χάρτινη συσκευασία των 50 και 20 τεμαχίων,η οποία φέρει την ενδεδειγμένη σήμανση χρήσης και αποθήκευσής τους, σε πέντε χρώματα: γαλάζιο, πράσινο, ροζ, μαύρο, μοβ.

Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας ξεπερνά τις 2.000.000 μάσκες/μήνα και στόχος της είναι η διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές μέσω των δικτύων πώλησης ιατροτεχνολογικών και συναφών προϊόντων και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της www.masks.gr.

??????????
??????????

Σχετικά Άρθρα