Αγροτικά Τελευταία Νέα

Οι παραγωγοί σπαραγγιών της Χρυσούπολης ευχαριστούν την Κυβέρνηση

   Με αίσθημα ανακούφισης  είδαμε τις τελευταίες ημέρες να πιστώνονται στους λογαριασμούς των σπαραγγοπαραγωγών , τα ποσά που δόθηκαν από το ΥΠΑΑΤ στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των παραγωγών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού.

   Από τις πρώτες ημέρες όπου διαπιστώθηκαν δυσκολίες κατά τη συγκομιδή, τη συσκευασία αλλά και την διάθεση των σπαραγγιών στις ευρωπαϊκές αγορές, ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με τις Ομάδες Παραγωγών που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια του σπαραγγιού, παρείχε εκτενή ενημέρωση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με έγγραφα και οικονομικές μελέτες που αποδείκνυαν το ύψος της ζημίας που υπέστησαν οι σπαραγγοπαραγωγοί του κάμπου του Νέστου, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

   Να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα παραπάνω αλλά και οι συσκέψεις  που πραγματοποιήθηκαν , και οι οποίες ήταν ουκ ολίγες , διεκπεραιώθηκαν εν μέσω περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και συναθροίσεων, τα οποία δυσκόλευαν την προσπάθειά μας.

   Με υπομονή και επιμονή παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε και με τη συμβολή και την προσπάθεια που κατέβαλαν , (ο καθένας στο βαθμό και με τον τρόπο που μπορούσε), τοπικοί Βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλοι μαζί καταφέραμε να τεκμηριώσουμε στο Υπουργείο το μέγεθος της ζημίας και να διεκδικήσουμε αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος που προέκυψε από την κρίση του COVID-19.

   Το ποσό της αποζημίωσης των 275€ ανά στρέμμα που δόθηκε από το ΥΠΑΑΤ αν και δεν μας ικανοποιεί απόλυτα και το οποίο έχει απόκλιση από την πραγματική ζημία των 500€ ανά στρέμμα σύμφωνα με την τεκμηριωμένη  μελέτη που εμπεριέχει οικονομικά στοιχεία από τις Ομάδες Παραγωγών και που κατατέθηκε στο ΥΠΑΑΤ , θα τονώσει ψυχολογικά τους σπαραγγοπαραγωγούς και θα τους επιτρέψει να καλύψουν μέρος των καλλιεργητικών εξόδων.

   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους  συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι όταν ο στόχος είναι κοινός και το μέτωπο αρραγές, πάντα θα πετυχαίνουμε  οφέλη για τον τόπο μας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Χρυσούπολη 28/09/2020

Σχετικά Άρθρα