Κοινωνία Τελευταία Νέα

Καταστροφή για την τοπική κοινωνία: Εξ αποστάσεως μαθήματα αποφάσισαν τρία τμήματα του ΔΠΘ

Στην εξ αποστάσεως λειτουργία τους φαίνεται να προσανατολίζονται αρκετά από τα τμήματα του ΔΠΘ που εδρεύουν στην Κομοτηνή.

Οι γενικές συνελεύσεις τριών εκ των συνολικά εννέα τμημάτων αποφάσισαν μέχρι στιγμής την «απομακρυσμένη» διεξαγωγή των μαθημάτων του προπτυχιακού προγράμματος. Πρόκειται για τα Τμήματα Νομικής, Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών και Κοινωνικής Εργασίας (του οποίου οι φοιτητές θα κάνουν δια ζώσης την πρακτική τους).

Οι παραπάνω αποφάσεις ξεσήκωσαν αντιδράσεις από μερίδα φοιτητών αλλά και την τοπική κοινωνία της Θράκης που ζητά τη δια ζώσης λειτουργίας Τμημάτων και Πανεπιστημίου.

Το θέμα της δια ζώσης λειτουργίας των πανεπιστημίων θίγει με ανακοίνωσή του και το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας, ζητώντας γενναία χρηματοδότηση ώστε να γίνουν τα απαραίτητα και αναγκαία για την ομαλή διεξαγωγή των πανεπιστημιακών λειτουργιών υπό τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες.

«Το αμφιθέατρο, πόσο μάλλον τα ΠΡΟΚΑΤ στα οποία σπουδάζουμε δεν επαρκούσαν ήδη στις συνθήκες πριν την πανδημία για να παρακολουθήσουμε μάθημα και να εξεταστούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΔΣ του Συλλόγου σκιαγραφώντας την κατάσταση για να ξεκαθαρίζει ωστόσο πως «η τηλεκπαίδευση δε μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία».

Σχετικά Άρθρα