Κόμματα Τελευταία Νέα

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Ξάνθη

Ξάνθη 24.09.2020

Ο κατάλογος των «ανθρωποθυσιών» στο βωμό του κέρδους στο Νομό Ξάνθης δεν έχει τελειωμό. Σήμερα το απόγευμα ένας νέος συνάδελφος 23 ετών που εργαζόταν ως ντελίβερι, έχασε την ζωή του σε ατύχημα με το μηχανάκι του, εν ώρα εργασίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το συγκεκριμένο ατύχημα είναι ακόμη ένα που προστίθεται σε ένα μεγάλο κατάλογο εργατικών ατυχημάτων, αλλά και δυστυχημάτων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στους διανομείς όλων των κλάδων πανελλαδικά και έρχεται να προστεθεί σε αυτά που συνέβησαν, θανατηφόρα ή μη μέσα στο 2020 στην Ξάνθη.

Η επιθετικότητα των εργοδοτών σε σημείο που να τίθενται ζωές σε κίνδυνο και να έχουμε συνεχή εργατικά ατυχήματα στους τόπους δουλειάς, αποτελούν την άλλη όψη της “ανάπτυξης” στους κλάδους των Μεταφορών και του Επισιτισμού, βασίζεται στο συνολικότερο αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, που διατηρεί και ενισχύει η σημερινή κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διανομείς, σε βάρος των οποίων οι εργοδότες έχουν επιβάλει παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας, ανασφάλιστη δουλειά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απληρωσιά, 8ωρη δουλειά σε ένα μηχανάκι με βροχή και κρύο για να βγει γρήγορα η δουλειά με το χρονόμετρο στο χέρι.

Απαιτούμε:

► Την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών.

► Να εξασφαλιστεί για τους διανομείς η ένταξη τους στα βαριά και ανθυγιεινά.

► Την άμεση στήριξη της οικογένειας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ του ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα