Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η απάντηση του Μ. Φανουράκη για το θέμα των νηπιαγωγείων: «Εμείς κάναμε ότι έπρεπε». Είναι θέμα διαγωνισμού και αναδόχου (video)

Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης στα όσα «καταλογίζουν» στο Δήμο μέσω του εξωδίκου οι γονείς του 9ου νηπιαγωγείου Ξάνθης

Ο κ. Φανουράκης δήλωσε στην κάμερα του XanthiPost ότι είναι λογική και κατανοητή η αγωνία των γονέων για τις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών τους αλλά κακώς στρέφονται  με εξώδικο κατά του Δήμου και  τον θεωρούν «.. κατώτερο των περιστάσεων…»

Ίσως τα παιδιά πρέπει να τα αφήσουμε έξω από την πολιτική σκηνή και να ενσκήψουμε και να δούμε το πραγματικό πρόβλημα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Φανουράκης, στα πλαίσια των δηλώσεών του , ο Δήμος Ξάνθης ως όφειλε εντάχθηκε στην δίχρονη προσχολική και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ε ενέργειες σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας  και την ΚΤΥΠ ΑΕ. Η ΚΤΥΠ  ήταν αρμόδια  για την διενέργεια του διαγωνισμού  και  ανέθεσε στον ανάδοχο που επιλέχτηκε  την εγκατάσταση των σχολικών αιθουσών.  Όμως ο ανάδοχος καθυστέρησε  την παράδοση των σχολικών αιθουσών λόγω της πανδημίας και καμία ευθύνη δεν φέρει ο Δήμος για αυτή την καθυστέρηση.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές των αιθουσών, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης δήλωσε ότι ο Δήμος Ξάνθης δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει υποδείξεις επ ‘ αυτού του θέματος  και οι αίθουσες ακολουθούν  τα πρότυπα  που έθεσε το Υπουργείο παιδείας.

«…Ναι υπάρχουν οι «βάσεις»  μέσα στις σχολικές αυλές γιατί αυτή ήταν η υποχρέωση του Δήμου και σίγουρα δεν είναι μία όμορφη εικόνα να παίζουν τα παιδιά δίπλα σε μια τσιμεντένια βάση, αλλά  στο επόμενο χρονικό διάστημα  θα τοποθετούν επάνω στις βάσεις  οι προκατασκευασμένες  αίθουσες…»

Κατηγορηθήκαμε και για τις τουαλέτες

Ο κ. Φανουράκης επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα των χημικών τουαλετών που τοποθετήθηκαν και επεσήμανε ότι υποχρέωση των δήμων ήταν  να φροντίσουν να βρουν αίθουσες για  τα παιδιά της προσχολικής αγωγής.  Οι αίθουσες  όμως που ανήκουν στην πρωτοβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης  και προσωρινά φιλοξενούν τα προνήπια και τα νήπια, δεν διαθέτουν κατάλληλες τουαλέτες που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας – «…Δεν θα έπρεπε να βάλουμε τουαλέτες; Να αφήναμε τα παιδιά χωρίς τουαλέτα..» διερωτάται ο κ. Φανουράκης ;

Το αργότερο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών στις ήδη υπάρχουσες βάσεις

Στην Αθήνα μετέβησαν ο κ. Φανουράκης Μανώλης  και ο κ. Ζερενίδης Ιωάννης και πραγματοποίησαν συναντήσεις   με την ΚΤΥΠ ΑΕ και την Υφυπουργό  Παιδείας κ. Ζαχαράκη. Σύμφωνα και με επίσημο έγγραφο από την ΚΤΥΠ  μέχρι τις 12 Οκτωβρίου το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών στις ήδη υπάρχουσες βάσεις  και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθούν τα προνήπια και τα νήπια  στον χώρο τους και να λήξει η ταλαιπωρία τόσο των παιδιών όσο και των γονέων.

Σχετικά Άρθρα