Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δραστηριότητα στην διακομματική επιτροπή για τη Θράκη

Σε συνέχιση των συναντήσεων εργασίας με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του Έβρου, προχώρησε ο Βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, ενόψει των εργασιών και της διαβούλευσης που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο λειτουργίας της διακομματικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Έβρου την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Απόστολο Παλακίδη, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης «Σουφλιώτικα Κελάρια» Λάζαρο Κιτσικίδη και τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Γρηγοριάδη και τέλος με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Στάθη Ασπιώτη και τον Αντιπρόεδρο Άνθιμο Μουσουνάκη.

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων συζητήθηκαν, οι επιπτώσεις που είχε η πανδημία του Covid-19στον τουριστικό τομέα της Θράκης, το φετινό καλοκαίρι, λόγω των περιοριστικών μέτρων καθώς και οι προτάσεις των εκπροσώπων των Ξενοδόχων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

  Με τους εκπροσώπους των αγροτών συζητήθηκαν, οι επιλογές που πρέπει να γίνουν ενόψει της νέας ΚΑΠ και επιπρόσθετα, μέτρα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

  Τέλος με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν για τους εργαζομένους κατά την περίοδο των επιπτώσεων του Covid-19, τα μέτρα της Κυβέρνησης, τα προβλήματα της ΒΙΠΕ αλλά και γενικότερα, οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχήςκαιτα θετικά αποτελέσματαπου θα έχουν έργα όπως η ανάπτυξη του Λιμανιού και οι επιπτώσεις που θα έχουν, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσουν οι δυο ομάδες εργασίας : Η ομάδα Αναπτυξιακών & η ομάδα Θεσμικών θεμάτων.

Σχετικά Άρθρα