Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Οι λογιστές της Ξάνθης ζητούν την αναστολή της εργοδοτικής εισφοράς 20 ευρώ υπέρ κατασκηνώσεων

Προς

Τον κ Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη

Κοινοποίηση:

-Διοικητή Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), κ. Χάλαρη Χρήστο

-Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κόλλια Κωνσταντίνο

-Διοίκηση 1ου Περιφερειακού Τμήματος ΟΕΕ

-Πρόεδρο Κο Καμπάνη Βασίλειο και ΔΣ της ΠΟΦΕΕ

Με το έγγραφο 197363/2020 ο ΕΦΚΑ παρείχε οδηγίες σχετικά με την εργοδοτική εισφορά υπέρ κατασκηνώσεων ανά εργαζόμενο για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Η εισφορά αυτή των εργοδοτών επιβάλλεται με σκοπό την οργάνωση και υλοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων και δεν είναι αμελητέα, αφού για κάθε εργαζόμενο οφείλει να καταβάλλει η επιχείρηση 20,00€.

Σήμερα οι συνθήκες είναι τέτοιες, λόγω της κρίσης της πανδημίας, που οι εργοδότες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και στηρίζονται από την κυβέρνηση με μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης.

Οι κατασκηνώσεις φέτος δεν λειτούργησαν και ο επιχειρηματικός κόσμος ευελπιστούσε ότι η κυβέρνηση θα έθετε σε αναστολή το μέτρο της καταβολής αυτής της εργοδοτικής εισφοράς για το 2020. Μέχρι και τη δεδομένη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί καμία αναστολή για τη συγκεκριμένη εργοδοτική εισφορά.

Επειδή ως κλάδος αφουγκραζόμαστε τις πιέσεις που δέχονται οι επιχειρήσεις, αν και θα έπρεπε τα θεσμικά τους όργανα να προβάλλουν το θέμα και να αιτηθούν την αναστολή της εργοδοτικής εισφοράς, για το 2020, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να το θίξουμε και ελπίζουμε σε μια θετική εξέλιξη.

Με τιμή

Για το Δ.Σ. ΕΦΕΕ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα