slider Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Δείτε 60 φωτογραφίες και live video από τα εγκαίνια του ΙΝ Αγίου Θεοφάνους στην Ξάνθη

Ο ιερός ναός του Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης ξεκίνησε να χτίζεται το 1995 μετά από παραχώρηση του οικοπέδου που έκανε το Τέταρτο σώμα στρατού 4,5 στρεμμάτων με την πρώτη Θεία λειτουργία ένα χρόνο μετά το 2006. Εκείνη την εποχή ένας Έλληνας του εξωτερικού ο Βαλεντίνος Καρολίδης έδωσε ένα μεγάλο σεβαστό ποσό για να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του ιερού ναού και με αρκετούς άλλους πιστούς οι οποίοι έδωσαν από το υστέρημά τους για να χτιστεί αυτό το κόσμημα για την πόλης μας . 

Σήμερα Κυριακή 13, Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί τελέστηκαν τα εγκαίνια αυτού του ιερού χώρου ιερουργούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος  συνιερουγούντος  του Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτων και του Μητροπολίτου Ξάνθης Παντελεήμονα παρουσία μοναχών από την ιερά μονή Ξενοφώντος και πατέρων της μητρόπολης Ξάνθης.

Στα λαμπρά εγκαίνια παραβρέθηκαν ο διοικητής του Τετάρτου σώματος στρατού κύριος Ιλαρίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλη Τσέπελης συνοδευόμενος από την σύζυγό του, ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Πασχάλης Γιώρης, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε καφές όπου ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

https://www.facebook.com/diakoniastafm/videos/691702391691394
https://www.facebook.com/xanthinews/videos/1029448037492478

Σχετικά Άρθρα