slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αρχιερατικός εσπερινός των εγκαινίων του ΙΝ Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης (video και φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Σήμερα Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020, στις 7 η ώρα το απόγευμα έγινε η υποδοχή των Ιερών λειψάνων τα οποία τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα όπως ορίζει η εκκλησιά μας στα εγκαίνια ναού, προερχόμενα από την ιερά μονή του Αγίου Σάββα λείψανα των σφαγιασθέντων από τους Πέρσες και των νηπίων του Ηρώδη, Αυξεντίου και Μαρδαρίου τα οποία κόμισε από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο πατριάρχης ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδας Ησυχίου ο οποίος λόγω μέτρων covit δεν ήταν δυνατό να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο του Ισραήλ και με την παρουσία των Μητροπολιτών Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος και Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος τελέσθηκε ο εσπερινός των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Θεοφάνους στην Ξάνθη, Αγιορειτών πατέρων της ΙΜ Ξενοφόντος και Πατέρων της Ι.Μ. Ξάνθης.

Ο Μητροπολίτης Ελασσώνος στην σύντομη προσλαλιά του τόνισε την σπουδαιότητα της ακολουθίας των εγκαινίων ενός ναού και τον τρόπο πως να λειτουργεί σωστά ένας ενοριακός ναός ενώ ο επιχώριος μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελασσώνος για την παρουσία του, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν προκειμένου όλοι μας να χαιρόμαστε αυτόν τον ιερό χώρο μέσα στην ευλογημένη πόλη μας.

Στον εσπερινό των εγκαινίων παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/638618820177273/UzpfSTEwMDAwMDQxNzY0NjU0NjpWSzo2MzAzNTU3MDA4OTYxNzE/?epa=SEARCH_BOX

Σχετικά Άρθρα